Bakanlıktan Çamburnu açıklaması: "Gerçekdışıdır"

Bakanlıktan Çamburnu ile ilgili yapılan haberler hakkında açıklama…

Bakanlıktan Çamburnu açıklaması: "Gerçekdışıdır"

Trabzon’un Sürmene İlçesi Çamburnu Mevkiinde çıkan orman yangını sonrasında ortaya atılan yanan alanın Katarlılar’a satıldığı ve alana villa yapıldığı iddialarına Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Vekili Birinci Hukuk Müşaviri Av. Zehra Gönül Yamaç, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 “Haberde; Trabzon’un Sürmene İlçesi, Çamburnu Mevkiinde geçtiğimiz aylarda çıkan yangından sonra Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yanan alanın ağaçlandırılması ile alakalı açıklamalarına yer verilmiş, ancak bu durumun aksine bölgede villalar inşa edildiği şeklinde CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in mesnetsiz iddialarına yer verilmiştir.

Villa olarak zikredilen yapılar orman köşkü (kır evler) ve günübirlik tesislerin yapımı ile alakalıdır. Bu inşaatlar, 29.09.2015 tarihinde DKMP Genel Müdürlüğümüzce onaylanan vaziyet planı doğrultusunda, daha önce kaldırılanların yerine temeli subasman seviyesinde kargir üstü ahşap yapılmakta olup, orman köşkleri; iç ve dışı yöresel mimariye uygun ahşap olarak imal edilecektir. Kaldırılan eski yapıların yerine projelendirilen kır lokantası ve diğer günübirlik yaplar da aynı konseptte yapacak tır. Tarihe dikkat edilirse bu günübirlik tesislerin yapımı Sürmene yangınından daha önce olup, Pekşen’in iddia ettiği villalar gerçekte yoktur. Yanan alarmı o gün Katarlıar’a satıldığı iddiası da tamamen gerçekdışıdır.”



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber