Bakan Turhan Haber61'in sorularını yanıtladı: Vatandaşımızın mağduriyetini gidereceğiz

Trabzon'un Araklı ilçesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle Bakan Turan bölgede incelemelerde bulundu.

Bakan Turhan Haber61'in sorularını yanıtladı: Vatandaşımızın mağduriyetini gidereceğiz

HABER61 - HABER SERVİSİ

Trabzon'un Araklı ilçesinde möeydana gelen sel felaketi nedeniyle bölgeye gelen Ulaştırmna ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Vatandaşımızın mağduruyetini gidereceğiz diyen Bakan Turhan "Felakete maruz kalan insanlarımızın başı sağolsun. Zaman zaman bu bölgede arazi şartları nedeninyle bu hadiseler yaşanıyor. Oluşan heyelan sonucu bir heyezan yaşandı. Devlet karayolunun hemen paralelinde olan Karadere’de heyelan oldu. 10 vatandaşımız kayıptı 7sine ulaştık. 5’inin kimliğini tespit ettik. 2 kişinin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Otopside tespit edildikten sonra ailelerine teslim edilecek. Diğer 3 vatandaşımızın buradaki hezeyanın altında olduğunu düşünüyoruz. Buradaki çalışmaları çok itinalı şekilde yapıyoruz. Vatandaşlarımızın cesetlerine zarar vermeden ulaşıp bulma amacıyla, hızlı bir afette yapılması gereken çalışma şeklinde değil de iğneyle kuyu kazıyoruz. Zaman zaman meteoroloji bölgede uyarılar yapıyor. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızla valiliğimiz sürekli görüşme halinde. Burada yeni bir sel felaketine karşı tetikte olmalıyız. 330 civarında insan burada arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Devletimiz güçlüdür, mağdur olan vatandaşlarımızın maddi mağduriyetlerini gidereceğiz. Mal yerine gelir ama ölen insan tekrar geri gelmiyor. Bu tür hadiselerin tekrar yaşanmamasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bizler yaşanan hadiseler sonrasında devlet olarak gerekli müdahaleleri yapmak görevimiz. Vatandaşlarımızın köyü taşıma talebi değerlendirilecektir. İçinde 4 insan yaşayan ev yıkıldı, 3 tane de içinde kimse olmayan ev yıkıldı. Bunlar ilk tespitlerimiz. Bizim bu coğrafyada dağlık bir arazi, derelerimizin akış hızı yüksek, yüksek yağışlarda butür hadiselerle karşılaşıyoruz. Bunlarla ilgili hükümet olarak afet yönetmeliği çıkardık. Gerekli kurumlar ıslah çalışmalarını yapıyorlar. Yine de afetler oluyor bunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Tedbirlerimizi arttırmamız lazım." ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber