Bakan Eroğlu'dan Sürmene açıklaması: "Yanan alanlar..."

Trabzon'un Sürmene İlçesinde çıkan yangınla ilgili Bakan Eroğlu Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.

Bakan Eroğlu'dan Sürmene açıklaması: "Yanan alanlar..."
Trabzon'un Sürmene İlçesi Çamburnu Mevkiinde dün gece saatlerinde başlayan ve gece boyu süren orman yangını ile ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu açıklamalarda bulundu.

Bakan Eroğlu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile 15-20 hektar alanın kül olduğu bölge ile ilgili olarak ortaya atılan iddialarada cevap verdi.

Bakan Eroğlu, "Yanan orman sahalarını 1 yıl içerisinde ağaçlandırıyoruz. Yanan alanlar kati surette başka maksatla tahsis edilemez. Hükümetimiz döneminde yanan bir metrekare dahi orman alanı başka bir maksatla tahsis edilmemiştir ve aynı yıl ağaçlandırılmıştır." dedi.

ERDÖL'DEN DE MESAJ VAR

Öte yandan Sürmeneli olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Cevdet Erdöl sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yanan sarıçamların ivedilikle dikilmesini ve faillerin bir an önce yakalanmasını istedi. Prof.Dr. Cevdet Erdöl ’ün konuyla alakalı açıklaması şöyle: “Dünya'daki iki ender ormanlık alandan birisi olan Sarıçam'ın denizle buluştuğu Sürmene’mize, güzel Çamburnu'muza geçmiş olsun. Orman yangınını söndürmek için gece boyu çalışan kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Yanan Sarıçamlarımızın yerine yenileri ivedilikle dikilmeli ve yüreğimizi yakan bu olayın failleri bir an öncel yakalanıp adalete teslim edilmelidir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber