Trabzon’un Araklı ilçesi Taşönü mahallesinde yapılması planlanan çöp tesisine mahalle sakinlerinin tepkisi sürüyor. Son olarak bölgeye çöp tesisi inşaatı için çalışmaya gelen işçilere mahalle sakinleri müsaade etmedi.
Trabzon’un Araklı ilçesindeki Taşönü mahallesinde eski çimento fabrikası için ham maddenin alındığı bölgede mahalle sakinleri tarafından geçtiğimiz yıllarda bir mağara bulundu. Mahalle sakinleri mağaranın turizme açılmasını istediği bir dönemde bölgeye çöp tesisi yapılması için çalışma başlatıldı.
Duruma tepki gösteren ancak seslerini duyuramayan mahalle halkı son olarak bölgeye çöp tesisi inşaatı için çalışmaya gelen işçilerin çalışmasına müsaade etmedi. Yaşanan gerginlik üzerine bölgeye gelen Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin mahalle sakinlerini sükunete davet etti. Köy sakinlerinden Özcan Çebi yaptığı açıklamada "Mücadelemiz sürecek. Turizme kazandırılması gereken alana çöp tesisi yapılmasına karşıyız" dedi.
Gerginlik üzerine işçiler çöp tesisi yapılacak sahayı terk etti.
Araklı'da çöp tesisi tepkisi
Araklı'nın Taşönü mahallesi sakinlerinin çöp tesisi tepkisi sürüyor
Tüm Yorumlar (7)
onur
6 yıl önceTabiati mahfetmek icin elllerinden geleni yapiyorlar. Mucadelede emegi gecen herkese tesekkurler
İsa Sayar
6 yıl önceBu itiraz edenlerin çöplerini 1 gün alma ortalığı ayağa kaldırırlar. Herkes hizmet gelsin istiyor ama yatırıma karşı.
Ortaköylü
6 yıl önceTasönü köyünün komsusuyuz,secimlerde Akpye oy verenlere yuh olsun.
Oktay
6 yıl önceTabiati ve Đoğayi korumak hepimizin Vazifesi.Bir Çöp sorunumuz da var,bu Aşikar.O zaman nereye kuracağiz bu Çöp Tesislerini?Kurulacak Çöp Tesisi,Profesyonel anlamda işletilmesi lazim.Sadece Toprağa gömüp,Yağmur ve Sel olunca ortaliği rezil etmeyecek. Şu eleştiriyi de yapmadan geçemeyeceğim.Madem bu kadar Tabiat ve Çevre severiz,neden Karadenizimiz pislik ve Rezillik içinde?Sahil boyu Çekirdek kabuğu,Naylon,Araba Lastiği,Cocuk Bezi,Ev atıkları ile dolu. Birda bir çelişki yok mu?
İsmail
6 yıl önceBiz sekiz dokuz köyün ortasına çöp tesisi yapılmasına müsade eden zihniyeti kınıyoruz
Aholu
6 yıl önceİsasayar o kadar meraklıysan oturduğun yeri yazda çöplük oraya yapılsın bakalım o zamanda böyle rahatmı konuşacaksın
Evren
6 yıl önceAKP'nin neredeyse yüzde 70 oy aldığı yerde layık gördüğü şey çöplük. Bunların birde vekili vardi, utanmadan ne güzel işte bilmem kaç kişi ise girecek diyordu.