Araklı'da facia! İşte tüm detaylar

Araklı'dan son dakika haberi; Araklı'da şiddetli yağış sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. 7 kişi ise kayıp.

Araklı'da facia! İşte tüm detaylar

Haber61 Haber Servisi

Trabzon'un Araklı ilçesinde Çamlıktepe ve Yeşilyurt mahallelerinde aşırı yağış nedeniyle sel meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ekip sevkedildi.

TRABZON VALİSİ SON DURUMU AÇIKLADI

 Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Araklı’daki selle ilgili 6 ölü, 4 kayıp açıklamasının yanlış bilgilendirmeden kaynaklandığını belirterek selde şuana kadar 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 8 kayıp vatandaşı arama çalışmalarının ise sürdüğünü söyledi. 

ÖLÜ SAYISI ARTTI

Trabzon'un Araklı ilçesinde yaşanan selde ölü sayısı 3'e yükseldi. 

İlçenin Çamlıktepe mahallesinde bugün yaşanan selde ölü sayısı 3'e yükselirken, 3. şahsın cesedi Araklı ilçe merkezine 7-8 km mesafede Yoncalı mevkiinde dere içinde bulundu. Kayıp 7 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. 

AİLELER, HASTANEYE AKIN ETTİ

Trabzon'un Araklı ilçesi Çamlıktepe ve Yeşilyurt mahallerinde yaşanan ve 2 kişinin cansız bedenine ulaşılan selde mahsur kalan ve yakınlarından haber alamayan aileler, ilçedeki devlet hastanesine akın etti. Hastane acil servisi önünde bekleyen kalabalık, yakınlarından gelecek iyi haberleri beklerken, aile fertlerinden bazıları da cep telefonlarıyla selin yaşandığı bölgedeki yakınlarını arayarak ulaşmaya çalıştı.

BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA AÇIKLADI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında şok haber geldi. Başkanvekili Atilla Ataman, Araklı İlçesi’nde ilk bilgilere göre 2 kişinin kaybolduğu, bir kişinin de yaralandığını söyledi.  Öte yandan Araklı Devlet Hastanesi'nde olay nedeniyle hastanede anons gerçekleştirilerek 2. bir emre kadar hiçbir personelin hastaneyi terketmemesi istendi. 

4 EV YIKILDI!

Suya kapılan araç ve iş makineleri sürüklenirken, ilçede okul ve iş yerleri ile evler sular altında kaldı, 4 ev yıkıldı. Yıkılan evlerin enkazında kalanlar olabileceği belirtilirken, kurtarma ekiplerinin havadan bölgeye ulaşabilmesi için askeri helikopterler talep edildi. Ekipler karadan bölgeye ulaşmak için çalışma yürütüyor. Bu arada Trabzon Valiliği bünyesinde kriz merkezi oluşturuldu. Trabzon ve çevre illerden bölgeye takviye AFAD ve diğer kurtarma birlikleri istendi.  

ACI HABER GELDİ

Kayıpları arama çalışmaları sonrasında iki kişinin cesedine ulaşıldı. Cesetlerin birinin Ali Abdullah isimli vatandaş olduğu belirtildi. Diğer ceset ise Araklı Devlet Hastanesi yakınında bulundu ve çıkarmak için çalışmalar sürüyor.

YARALI İKİ KİŞİ SEVKEDİLDİ

Araklı'da meydana gelen sel falaketinde yaralanan iki kişinin Ambulans helikopterle Trabzon Merkeze sevkedildi. Biri Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Faültesi Farabi Hastanesinde tadavi altına alınırken diğeri Fatih Devlar Hastanesinde tadavi altına alındı.

Araklı'da facia! İşte tüm detaylar

Araklı'da facia! İşte tüm detaylar

Araklı'da facia! Ölüler ve kayıplar var

Araklı'da facia! Ölüler ve kayıplar var

Araklı'da facia! Ölüler ve kayıplar var

Araklı'da facia! Ölüler ve kayıplar var

araklı

facia

araklı

araklı

araklıo

araklı

Haber61 Haber ServisiTrabzon'un Ar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber