Ankara’da Trabzon Günleri başladı

Ankara’da Trabzon Günleri 17. Kez düzenleniyor.

Ankara’da Trabzon Günleri başladı

Ankara’da 26-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Trabzon günleri başladı.

Başkan Millet Bahçesi AKM’de düzenlenen Trabzon günlerinin açılış törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Başkent Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu, Milletvekilleri, siyasi parti il başkanları, protokol, Ankara’da yaşayan Trabzonlular ve vatandaşlar katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı şunları söyledi;

"Sadece Trabzon’da yaşayan Trabzonluların değil, tüm dünyada yaşayan Trabzonluların belediye başkanı olarak saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 2 yıl sonra yeniden bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel etkinliğe Trabzon’un mutfağını, türkülerini lezzetlerini getirdik. Çok güzel bir unvanı gönlümüzde buraya getirdik. Trabzonspor çok beklediğimiz şampiyonluğa bu sene ulaştı. Trabzonspor camiasını tebrik ediyorum. Bizim şampiyonluğumuz kadar şampiyonluğun kutlanma biçimi de çok konuşuldu. Her yerde şampiyonluğu coşku ile kutandık. Silah yoktu, kavga gürültü yoktu. Çok büyük coşku heyecan adrenalin ve tarif edilemeyecek kadar büyük mutluluk vardı. Trabzon meydanından çıkan görüntüler dünyada 1,5 milyar kez izlendi. Bu Trabzon için çok önemlidir. Yaz boyu kutlamaların benzerlerini hep birlikte gerçekleştireceğiz. "

"Trabzon’umuzu daha yaşanabilir daha konforlu hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Trabzon çok büyük bir değişim ve dönüşüm içerisindedir. Bu muhteşem etkinliğin burada muhteşem bir şekilde organize edilmesi büyük gayretlerle oluyor. Trabzon Günleri bizleri bir araya getirdi. 3 gün boyunca çok güzel anlar yaşanacak. Trabzon günleri Ankara’mıza hayırlı uğurlu olsun. "

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Şunları söyledi;

"Bugün Karadeniz’in incisin doğal ve tarihi mirası ile Trabzon’umuzu başkente taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Trabzon’u burada 4 gün boyunca yaşatmak istiyoruz. Bu şehir aslında Trabzon’un insanının ruhunda saklıdır. Bu şehri yaşamak istiyorsanız önce insanını tanımalısınız. Bu şehirde tarihi surlar sizleri takip eder. Surlar şehri değil sizleri sarar. "

TBMM Başkanı Mustafa Şentop yaptığı konuşmada “Pandemi nedeniyle illerin tanıtımlarının yapıldığı etkinlikler gerçekleştirilememişti. Bu millet bahçesinde güzel bir atmosferde ve salgın ortamının kalkması ile Trabzon günlerinin yapılması çok mutluluk verici. Trabzonluları hepimiz biliyoruz. Ankaralıların Trabzon’a gitmeden burada onları tanıma imkanı bulmaları önemli. Hayırlı olsun, hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Konuşmalar sonrasında kesilen kurdele ile Trabzon Günleri başladı.

Ankara’da Trabzon Günleri başladı

Ankara’da Trabzon Günleri başladı

Ankara’da Trabzon Günleri başladı

Ankara’da Trabzon Günleri başladı

Ankara’da Trabzon Günleri başladı

Ankara’da Trabzon Günleri başladı

Ankara’da Trabzon Günleri başladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber