Ahmet Metin Genç: Trabzon kültürünü tanıtmak ve yaşatmak lazım

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ankara AKM’de düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri’ne katıldı.

Ahmet Metin Genç: Trabzon kültürünü tanıtmak ve yaşatmak lazım

Haber61 / Haber Servisi

Trabzon Tanıtım Günleri'nde Ortahisar Belediyesi’nin standında misafirlerini ağırlayan Başkan Ahmet Metin Genç, ardından fuara katılan stantlara uğradı. Haber61’in standını ziyaret eden Başkan Genç, tanıtım günlerini değerlendirerek önemli açıklamalar yaptı.

Yerel yönetimlerin kültürel çalışmalara ağırlık vermesinin Trabzon’un yararına olacağının altını çizen Başkan Genç, Trabzon Günleri’ni şöyle değerlendirdi: “Bu etkinliği önemsiyoruz. Burada hemşerilerimizle bir araya geliyor, onlara özlemlerini yaşatıyoruz. Burayı sadece Trabzonlular, Karadenizliler ziyaret etmiyor. Tanıtım günlerimiz her yıl yapılıyor ve başka şehirlerden gelen simaları daha fazla görmeye başladık. Trabzon kadim bir medeniyet. Bütün renklerimizi, güzelliklerimizi bir kez daha hatırlamamıza sebep oluyor bu tür etkinlikler. Buraya katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Sanatımızı, kültürümüzü yaşatmak lazım. Belediyeye kapanıyoruz, belediyecilik zaten yapacağımız işler. Bizim asıl yapacağımız işler bunlar olmalı. Trabzon’u tarihi yönüyle anlatmaya devam edeceğiz Haftaiçi olmasına rağmen buraya katılan, katkı sağlayan herkese, sayın valimiz, kaymakamlarımız, başkanlarımız, mesai arkadaşlarımız hepsine teşekkür ediyoruz. Birazdan sayın bakanımız Süleyman Soylu da katılacaklar. Hep beraber yoğun bir tempoyla devam edeceğiz. Sizlere ayrıca teşekkür ediyoruz. Buraya katılıp etkinliği tanıtmaya katkı sağladığınız için”

MARDİN'DEN TRABZONSPOR'A DESTEK 

Mardin Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın’ın da etkinliklere katıldığını belirten Başkan Genç, Mardin ile Trabzon arasında kardeşlik köprüsü kurmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Genç şöyle konuştu: “Mardin’deki kardeşlerimiz Trabzonspor’umuza destek olmak için 41 Bin TL toplamışlar. Mardin’de 381 Trabzonspor üyesi var. Bu bizim için çok önemli. Mardin’deki kardeşlerimiz ile köprüler kurduk, gönül birliği yaptık. Trabzonspor ve Trabzon sevgisi altında birleştik. Biz Mardin’e gittik, onlar Trabzon’a geldi. Bunlar, kardeşlik hukukunun gelişmesine yardımcı oluyor. Geçen yıl Mardin’de Hamsi Festivali düzenledik. Bunların artması lazım. Bunu bozmak, bölmek istiyorlar ancak başaramadılar ve inşallah da başaramayacaklar. “

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber