Ahmet Metin Genç: Süper Lig başlarsa Trabzonspor'un konumu teminat altına alınmalı

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Haber61'e açıklamalarda bulundu. Genç koronavirüs sürecini ve Trabzonspor'u değerlendirdi.

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Haber61 Bayram Özel yayınına teleon ile katıldı.

Yaşanan koronavirüs süreci nedeniyle bayram sevincinin kısıtlı yaşandığını belirten Başkan Genç “Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Milletimizin sağlığı açısından devletimizin koyduğu tedbirler nedeniyle bayramı kısıtlı geçireceğiz. Bu bizim sağlığımız için alınmış bir karar. Bayram namazını kucaklaşmayı fiilen yaşayamasakta yine de sağlıkla bayramı görmek nasip oldu. İnşallah tedbirler son vaka sayılarının ardından yavaş yavaş gevşeyerek yeni bir yaşam olacak. Daha tedbirli bir yaşam olacak. Bu tedbirli günlerde sevdiklerimizle beraber olacağız. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızın, İslam aleminin bayramını kutluyorum. Bütün yeryüzü olağanüstü günler geçirirken, herkesi etkileyen bu koronavirüs sürecini bitmesini Allah’tan niyaz ediyorum.” Dedi.

TEMMUZDA DİP YAPMASINI BEKLİYORUM

Alınan önlemlerin 2. Dalga olmaması için olduğunu dile getiren Başkan Genç “ Biz bayramda evimizde isek 2. Dalganın olmaması için alınan tedbirdir. Hükümetimiz gerekli önlemleri alıyor ama bizlerde devletimizin aldığı kararları uygulayacağız ve inşallah 2. Dalga olmayacak. Şuan aşağıya doğru bir grafik görüyoruz. Martta kapanan berberler kuaför vs açıldı. Şimdi yine tedbirleri elden bırakmadan ilerlemek gerekiyor. Bu süreçte esnafımızın da arkasında duran hükümetimizi gördük. İşyerlerine destekler, çok düşük faizli kredi destek paketleriyle, 3 faza kadar sosyal destekle beraber, gerek belediye destekleriyle milli bir dayanışmayla bu süreci geçiriyoruz. Bu süreci karşılayacak güçlü bir devlet yapımız var. Bunun için Cumhurbaşkanımız bakanlarımıza milletvekillerimize müteşekkiriz. İnşallah bu eğilim ile devam ettiği sürece temmuz ayında dip yaptığını görürüz.” İfadelerini kullandı.

OYNAYARAK ŞAMPİYONLUK GELMESİNİ İSTERİM

Trabzonspor’un kalan 8 maçı hakkında da açıklamalarda bulunan Genç “İnşallah yine galibiyet sonrası röportaj yapacağız. Gönlümden geçen 8 maçı da oynayarak alnımızın akıyla şampiyonluğa ulaşmak. Bazı ligler başladı veya farklı kararlar alındı. Bu 8 maçın tamamının oynayarak şampiyonluğu elde etmek . İkinci şık ise mevcut haliyle ligi tescil etmek olmalıdır. Dolayısıyla Trabzonspor’un şampiyon ilan etmektir.” dedi.

TRABZONSPOR’UN HAKKI TEMİNAT ALTINA ALINMALI

Başkan Ahmet Metin Genç alınan kararla ilgili önemli bir noktaya da değinerek “Benim kafamı kurcalayan soru şudur. Şayet ki kalan 8 maçın 3. Maçını oynarken oynayan takımlar arasında yaygın bir koronavirüs olup karantina durumu olması gerektiğinde kalan 4 maçın iptaliyle Trabzonspor’un lider olmaması ihtimaline binaen nasıl bir karar verilecek. Benim burada görüşüm şu , bu iş başlamadan önce kulüp başkanımız ve tüm gücümüzle ligin tamamlanamaması halinde şu anki konumumuzu muhafazasını sağlama alacak bir teminat olması gerekir. 3. 4. Maç korona nedeniyle oynanamaması durumunda hakkımız korunmalıdır.

Küme düşmenin kaldırılmasıyla ilgili taleplerin anlamsız ve bir fecaat olduğunu kaydeden Genç sözlerini şöyle tamamladı;

Diğer taraftan küme düşmenin kaldırılması durumunda o takımlara nasıl futbol oynatacaksınız. Oynamasının hiçbir anlamı kalmaz bunun düşünülmesi bile fecaattir. Olağanüstü önlemlerle bu maçları oynatacaksanız düşme de olacaktır. Bu Trabzonspor’a büyük haksızlık olur. İnşallah sorunsuz şekilde oynayıp kazanarak 8. Şampiyonluğa ulaşırız. Yönetimimiz süreci çok iyi yönetiyor sonuna kadar arkalarındayız. Herhangi bir kararları olursa yanlarındayız. Teknik ekibimize futbolcularımıza da sonuna kadar destek oluyoruz ve Türkiye kupasını da İnşallah almak istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber