Ahmet Kaya: Trabzon'un iki büyük sorunu var!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'dan Haber61'e özel açıklamalar.

Haber61-Haber Servisi / Ankara'da dzenlenen Trabzon günlerine siyasilerden de yoğun ilgi var.

Trabzon günlerinin ilk gününde standlara ziyaretlerdebulunan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, haber61 mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

Kaya'nın açıklamaları şu şekilde;

TRABZON'DA DA YAPILMALI

Çok güzel bir ortamdayız. Her taraf Trabzon, her taraf Trabzonlu dostlar. Trabzonun yöresel ürünlerinin, tarihinin, doğasının kültürel değerlerinin sergilendiği birbirinden güzel standlar açıldı. Hoşgeldiniz Ankara'ya. Trabzonspor'un şampiyonluğu sonrası tüm dünya Trabzon'u konuşuyor. Bu etkinliklerin bir ayağının Trabzon'da yapılmasını arzu ediyor gönül.

VATANDAŞ FERYAT EDİYOR

Vatandaş gerçekten feryat ediyor. Bu feryadı ülkeyi yönetenler maalesef duymuyor. Günübirlik politikalar ile günü geçiştirmeye çalışıyorlar ama gündem değiştirilerek bu meselelerin üstü kapanabilir olmaktan çıkmıştır. Tablo çok vahimdir. Toplumun her kesimi çok eziliyor. Bir çok evde tencere kaynamıyor artık. Böyle bir genel sıkıntı var. o yüzden ülkeyi yönetenleriin ellerini vicdanlarına koyması, meselelerin üstünü örtme anlayışından vazgeçip gerçeklerle yüzleşmeleri lazım.

ARTIK FARKINA VARSINLAR

Fiyatlar uygun, dünyada kriz var, sıkıntı genel söylemleri ile bu iş geçiştirlemez. Kötü yönetimin sonuçlarını maalsef her alanda ödüyoruz. Biz bunu hak etmiyoruz. 20 yıllık bir iktidar var. İyi kötü bir şeyler yaptılar bir döneme kadar ama Türk milletinin sırtına ağır bir yük olduklarının artık farkına varsınlar.

ÇAYKUR NEDEN ZARAR EDİYOR?

Çay fiyatları geçen yıl 3 lira 87 kuruştu. Piyasada 2 lira 20 kuruşa kadar düştü. Çay kuru ottan değersiz hale getirildi. Bu yıl artış yaptılar. Fiyatı 7 liraya çektiler. Biz en az 10 lira olmalı demiştik.

Çaykur nasıl zarar ediyor? Kötü yönetimin bir sonucu da o. Kuru çayın fiyatı 35 liradan 70 liraya çıktı. yaklaşık 4,5 -5 kilo yaş çaydan 1 kilo kuru çay üretilir. 7 liradan hesaplarsak 35 liralık yaş çaydan 1 kilo kuru çay elde ediliyor. 35 Liraya mal edilen çay 72 liraya satılıyor. Ama çaykur zarar ediyor. O zararın arkasında çok farklı nedenler yatıyor.

Çaykur önceki senelerde 22 liraya aldığı kuru çayı 18 liradan sattı. Alanlar ise sadece paketleme yaparak sattı. Arka planda yandaşı korumaya yönelik bir sistem kurulmuş. onlar korunurken devletin kurmları ve vatandaş hiç düşünülmüyor maalesef.

GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞIYORLAR

İktidarın gitmemek için bir çok manevra yapacağını , bir çok suni gündem yaratacağını biliyoruz. Ama ne yaparlarsa yapsınlar halk kararlı bu iktidarı gönderecekler. ne yaparlarsa yapsınlar. Yıllardır NATO'yu savunan adamlar son günlerde NATO karşıtı oldular. O yüzden çok dikkate değer bulmuyorum. Sadece günü kurtarmaya yönelik olarak değerlendiriyorum.

MİLLETİN GÜNDEMİ AÇLIK

Milletin gündemi açlık, milletimizin gündemi yoksulluk, milletin gündemi geçim derdi. Çaşının pazarın ateş pahası olduğunu hepimşz görüyoruz. 1000 liramız 100 lira değerinde. Paramızdan bir 0 atıldı farkında değiliz.

20 yıldır bu ülkenin başında bir iktidar var. Onlar bir istedi milletimiz verdi. Bir bahaneye sığınma hakları yok. Her türlü yetkiyle donatıldılar. Düzelecek , düzelteceğiz masallarını anlatmayı bıraksınlar. 20 yıldır yapamadıklarını kendileri de kabullensinler, sandığı milletin önüne getirsinler. Emaneti millete teslim etsinler.

TRABZON'UN GÜNDEMİ

Trabzon'un gündemi Türkiye'niin gündemi ile aynı. Bir ekonomik sıkıntı diğeri mülteci sıkıntı. Geçen Atapark'taydım adı Afganpark olmuş biz farkında değiliz. Afgan vatandaşlar, nasıl gelmişler, güvenlik soruşturmaları yapılmış mı?

Bu konu yarın başımızı çok ağrıtıcak bir konudur. Çağrımı yineliyorum bu kouda tedbir almamız gerekiyor. Hiç bir ülkenin sınırları yol geçen hanı olmaz. Ama bizim sınırlarımızdan bu insanlar nasıl geçiyor? Nasıl Trabzon'a kadar elini kolunu sallayıp geliyor? Bu insanlar kimdir? Bu insanların güvenlik soruşturmaları yapılmış mıdır?

işin bir boyutu bu diğer boyutu ekonomi. Bunlar Türkiye'nin can alıcı iki sorunudur ve iktidar bu iki konuda da sınıfta kalmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber