Trabzon türkülerle mest etti

Trabzon Liselerinden Yetişenler Kültür ve Dayanışma Derneği-Vakfı (TLYD) Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından 3 yıl aranın ardından verilen doyumsuz konser büyük beğeni topladı.

Trabzon türkülerle mest etti

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı kültür-sanat etkinleri çerçevesinde Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde, Trabzon’un en genç koro şeflerinden Çağla Araz’ın muhteşem yönetimiyle sahne alan TLYD THM Korosu salonu tıka basa dolduran türkü dostlarına unutamayacakları bir gece yaşattı. Konseri yoğun ilgi nedeniyle birçok sanatsever merdivenlerde ve ayakta izlerken birçok kişi de izlemekten mahrum kaldı. 

Muhteşem eserler seslendirildi…
Sunuculuğunu Gizem Sağlam Bülbül’ün yaptığı iki bölüm halinde gerçekleştirilen konser, usta müzisyenler Cahit Berkay ve Özdemir Erdoğan’ın Türk Sinemasına da müzikleri ile damga vuran enstrüman eserler Selvi Boylum Al Yazmalım, Çiçek Abbas ve Gurbet ile başladı. Ardından koronun birbirinden güzel türkülerini Taliha Güven ve Fatma Aksoy’un solo eserleri takip etti. Ötme Bülbül ve Kan Çiçekleri ile start alan ikinci bölümde de Ömer Güngör, İlkay Yavuz ve Osman Pehlivan sahne aldılar. Gerek korist gerekse de solistlerin performansı ve özellikle de şef Çağla Araz’ın muhteşem yönetimi ile kulakların pasını silen doyumsuz sesi salonu dolduran yüzlerce izleyici tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. 

Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz…
Programın sonunda gecenin mimarı koro şefi Araz’a Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Erdem Zekeriya İskendeoğlu tarafından çiçek takdim edildi.

 TLYD Başkanı Kenan Atalay konserde emeği geçen başta şef Araz olmak üzere tüm saz ekibi ve koro elemanlarını tebrik ederek “Bir teşekkür de Büyükşehir Belediyemize yapmak istiyorum. Pandemiden önce Trabzon’daki kültür-sanat dernekleriyle birlikte başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nun önerileriyle bir çalıştay oluşturduk.  Bu çalıştayın sonunda derneklerin bunun gibi etkinliklerin yapılması arzusu vardı. Bunu hayata geçirdiler. Geçen yıldan bu yana her ay dolu dolu geçen çok güzel etkinlikler yapılıyor. Bu salonları her türlü lojistik destekleriyle birlikte bizlere açtılar” dedi. 

Trabzon türkülerle mest etti

Trabzon’a yakışır bir kültür-sanat merkezi yapılmalı…
Atalay konuşmasını, “Çalıştayda da dile getirmiştik. Her platform da söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Sizlerde bulunduğunuz ortamda dile getirin. Trabzon’a yakışır bir kültür-sanat salonu ya da merkezinin olmasını talep ediyoruz. Bu belki belediyemizin bütçesini aşar ama kamu bütçesiyle yapılabilir. Trabzon hak ettiği bir kültür-sanat merkezine kavuşsun. Derneklerimiz de Trabzon halkı da bunu çokça hak ediyor” sözleriyle tamamladı. 

Trabzon türkülerle mest etti


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber