Trabzon Tabipler Odası’ndan KTÜ’de açığa alınan profesör için açıklama: Soruşturma sonlandırılsın!

Trabzon Tabipler Odası’ndan KTÜ’de türbanlı öğrencinin şikâyeti üzerine açığa alınan profesör hakkında açıklama geldi.

Trabzon Tabipler Odası’ndan KTÜ’de açığa alınan profesör için açıklama: Soruşturma sonlandırılsın!

Trabzon Tabip Odası Başkanı Kibar Yaşar Güven imzası ile yapılan açıklamada KTÜ’de başörtülü intörn doktorun ameliyata alınmadığı iddiası ile açığa alınan Profesör hakkındaki soruşturmanın sonlandırılması ve görevine iade edilmesi istendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Farabi hastanesindeki bir hocamız talihsiz bir şekilde açığa alınmıştır.

Hocamızın uğradığı haksızlık bir kenara yüzlerce hasta mağdur edilmiştir. Hocamız bölgenin tek karaciğer nakli yapabilen hocasıdır. Böylesine bir kritik personelin bir kişinin suçlamasıyla açığa alınması hukuksal anlamda da doğru değildir.

Elbette ki suçlamalar araştırılacak, gerçek ortaya çıkacaktır. Hocamızın delilleri karartma endişesi mi vardır da açığa alınmıştır? Hocamız çalışırken de soruşturma yürütülebilirdi.

Ayrıca soruşturma sonuçlanmadan bazı siyasilerin hocamızı kınaması da düşündürücüdür. Olayın siyasi olarak değerlendirilip hocamız aleyhinde açıklamalar yapılması çok üzücüdür.

Olaya başka bir açıdan bakıldığında ameliyathanede çalışan onlarca türbanlı sağlık çalışanından sadece bir tanesine yönelik yapılan bu davranış sadece iddiadan ibarettir.

Ameliyathanenin belli sterilizasyon kuralları vardır. Bu türbanlıya ayrı, hristiyana ayrı, Budistlere ayrı değildir. Eğer giyiminiz sterilizasyonu bozuyor ve hastayı riske sokuyorsa ameliyathaneye giremezsiniz. Sterlizasyonu bozan her şeyden de hocamız sorumludur. Ameliyatı kim yönetiyorsa ameliyathane odasının sorumlusu odur. Eğer kollar dirseğe kadar yıkanacaksa sağlık bakanı da olsanız dirseğe kadar yıkanacaksınız.

Elbette bu olay her yönüyle soruşturulmalıdır. Adalete olan güvencimiz tamdır. Ama asılsız iddialar da hocalarımız küstürmekte şehrimizden insanların gitmesine neden olmaktadır.

Sağlık personelleri şiddete uğradığında nefesi tutulan ağızlarını bıçak açmayanlar, gidip bir sağlık personelinin mahkemesine girmeyen siyasilerin burada canavar kesilmesi manidardır.

Sağlık evrenseldir. Kuralları da öyle.

Bu soruşturmanın sonlandırılması ve hocamızın görevine bir an önce iade edilmesini istiyoruz. Yoksa tedaviye erişemeyen yüzlerce hastanın sorumluluğu üzerinizde olacak ve vicdanlarda mahkum edilen siz olacaksınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler