Trabzon, Rize ve Giresun’u bekleyen tehlike! Harita yayınlandı

Meteoroloji genel Müdürlüğü tarafından güncellenen kuraklık haritasında 2023 yılının Ocak ayında Trabzon, Rize ve Giresun için durum pek iç açıcı değil.

Trabzon, Rize ve Giresun’u bekleyen tehlike! Harita yayınlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuraklık haritasını güncelledi. Büyük risk gözler önüne serildi. 2023’ün Ocak ayında ülkenin büyük bir kısmında şiddetli kuraklık yaşandı. İlkbahar yağışlarının önemi bir kez daha vurgulandu. İlkbaharda yağış olmazsa çok büyük risklerle karşı karşıya kalınacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, resmi sitesinde kuraklık haritalarını güncelledi. Ocak ayında ülkenin büyük bir kısmında şiddetli kuraklık yaşandığı belirtildi.  Haritada Trabzon açık kahverengi (Şiddetli kurak), Rize siyah (Olağanüstü Kurak) ve Giresun kahverengi (Çok şiddetli kurak) olarak gösterildi.

Kuraklık haritası

"DURUM KRİTİK"
Tarım ve Orman Bakanlığı, Bakanlık Müşaviri Dr. Ali Recep Nazlı da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Meteoroloji yeni kuraklık haritalarını yayınladı, durum kritik" ifadesini kullandı.

MGM'nin yayınladığı haritalarda özellikle 2023 Ocak ayında ülkenin büyük bölümünde 'şiddetli kuraklık' yaşandığı gösteriliyor ve bu durum 'acil durum' olarak ifade ediliyor. Sadece Ege'nin büyük bölümü ve Akdeniz'in bir kısmında kuraklık riski yok görünüyor. Van ve Samsun da kuraklık riskinin olmadığı yerler arasında. Ülkenin geri kalanının hemen hemen tamamı ise yüksek riskli.

Kuraklı haritası2

Kuraklık haritaları ülkenin büyük bir kısmında su tasarrufuna acil olarak başlanması gerektiğini ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber