Trabzon Rize arası kaç km? Rize Trabzon arası kaç saat?

Trabzon ile Rize arasında her gün binlerce kişi seyahat ediyor? Trabzon Rize arası kaç km? Rize Trabzon arası kaç saat? İşte detaylar…

Trabzon Rize arası kaç km? Rize Trabzon arası kaç saat?

Çeşitli nedenlerle Trabzon ve Rize arasında her gün binlerce kişi seyahat ediyor. Trabzon Rize arası kaç km? Rize Trabzon arası kaç saat? Bütün ayrıntılar bu sayfada…

Türkiye’nin doğası ile ünlü Karadeniz Bölgesi’nin doğu bölümünde yer alan Trabzon ve Rize arasında her gün binlerce kişi çeşitli nedenlerle seyahat ediyor. Eğitim başta olmak üzere, sağlık, İş, kültür ve Turizm sebeplerinden doları iki şehir arasında insanlar seyahat ediyor. Bu seyahatler özel araçlarla olduğu gibi otobüs ve toplu ulaşıma araçlarıyla da sağlanabiliyor. 

Doğa harikası güzellikleri, yaylaları, gölleri, şelaleleri ile dikkat çeken iki şehrin turizm potansiyeli oldukça yüksek. Trabzon ve Rize son dönemlerde özellikle Arap ülkelerinden gelen turistlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Bu konuda Trabzon Havalimanı ulaşım noktasında önemli bir yere sahip. Geçtiğimiz yıllarda açılan Rize sınırları içinde yer alan ve deniz üzerine dolgu olarak yapılan Rize-Artvin havalimanı da yolcu ve uçak trafiği ile önemli bir noktaya geldi. 

Trabzon Rize arası kaç km? Rize Trabzon arası kaç saat?

TRABZON RİZE ARASI KAÇ KM?

Trabzon ve Rize ile ilgili en çok merak edilen konuların başında iki şehrin arasının kaç kilometre olduğu geliyor. Trabzon Rize arası 77 kilometre (KM).

RİZE TRABZON ARASI KAÇ SAAT?

İnsanların Trabzon ve Rize ile ilgili merak edilen bir diğer konu ise iki şehir arasının kaç saat sürdüğü. Trabzon Rize arası özel araçla yaklaşık olarak 1 saat sürüyor. Trabzon’dan Rize’ye gitmek isteyenler sırasıyla Trabzon’un doğu bölgesindeki Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene ve Of ilçeleriyle Rize’nin batı bölgesinde yer alan İyidere ve Derepazarı ilçelerini geçmesi gerekiyor.

TRABZON RİZE OTOBÜS SEFERLERİ

Trabzon ile Rize arasında otobüs ile seyahat etmek isteyenlerde bulunuyor. Trabzon ile Rize arasında büyük otobüs firmaları tarafından günde yaklaşık 23 sefer düzenleniyor. Bu seferlerde en düşük bilet ücreti 40 TL olarak dikkat çekerken seyahat süresi yaklaşık 1 saat 53 dakika sürüyor.

Öte yandan Trabzon ile Rize arasında özel bir firma da seferler düzenlemektedir. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber