Trabzon Ordu arası kaç kilometre? Ordu Trabzon arası kaç saat?

Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz’in güzide şehirlerinden ikisi Trabzon ve Ordu.

Trabzon Ordu arası kaç kilometre? Ordu Trabzon arası kaç saat?

Vatandaşlar çeşitli nedenlerle bu iller arasında etkileşimde bulunuyor. Her gün onlarca kişi Trabzon Ordu arasında seyahat ediyor. Bu seyahatler ticari amaçlı olabildiği gibi, eğitim ve akrabalık ilişkileri anlamında da olabiliyor.

Ordu’da çok sayıda Trabzonlu vatandaş ikamet ederken Trabzon’da da çok sayıda Ordulu vatandaş hayatını sürdürüyor. Trabzon’daki eğitim kurumlarında Ordulu gençler eğitim görürken Trabzon’dan da çok sayıda genç eğitim için Ordu’yu tercih ediyor.

Bu seçeneklerin yanısıra turizm amaçlı iki şehir arasında seyahat eden vatandaşlar bulunuyor. Ordu’nun doğal ve tarihi alanlarını görmek isteyenler, Trabzon’dan günübirlik olabileceği gibi konaklamalı olarak da seyahat ediyor. Aynı şekilde Trabzon’un tarihi ve kültürel yerlerinin yanısıra doğal güzelliklerini görmek isteyen Ordulu vatandaşlar Trabzon’a çeşitli araçlarla seyahat ediyor.

ORDU’DA YAŞAYAN TRABZONLULAR

İki şehir arasındaki uzun yıllar öncesine dayanan bağlar, Ordu’da hatırı sayılır Trabzonlunun yaşamasını ve aynı şekilde Trabzon’da da hatırı sayılır düzeyde Ordulu vatandaşın yaşamasını sağladı. Son verilere göre Ordu nüfusu içinde diğer şehirlerden yaşanan vatandaşlar arasında Trabzonlular üçüncü sırada yer alıyor. Ordu’da en fazla Samsunlular yaşarken ikinci sırada Giresunlular ve üçüncü sırada 5 Bin 125 kişi ile Trabzonlular yer aldı. Trabzon’da da çeşitli nedenlerle çok sayıda Ordulunun yaşadığı biliniyor.

TRABZON ORDU ARASI KAÇ KİLOMETRE?

Trabzon Ordu arasında seyahat etmek isteyenler iki şehir arasının kaç kilometre olduğunu merak ediyor. Bu konuda arama motorlarında aramalar yapıyorlar. Trabzon Ordu arası, Karadeniz Sahil yolu (D010 / E70) üzerinden yaklaşık olarak 178 kilometre. Trabzon’dan Ordu’ya gitmek isteyenler ilk olarak 131 Kilometre mesafedeki iki şehir arasındaki Giresun’a ulaşmak zorunda.

Trabzon Ordu arası kaç kilometre? Ordu Trabzon arası kaç saat?

ORDU TRABZON ARASI KAÇ SAAT?

Trabzon’dan Ordu’ya gitmek isteyenler trafik durumuna bağlı olarak yaklaşık olarak 2 saat 30 dakikalık bir süre boyunca seyahat etmek zorunda. Otobüsle iki şehir arasında seyahat etmek isteyenler ise trafik ve otobüsün uğrayacağı duraklar göz önüne alınarak ortalama olarak 3 Saat 20 dakikalık bir seyahat süresini göze almak zorunda.

TRABZON ORDU OTOBÜS BİLETİ FİYATLARI

Trabzon Ordu arasında otobüsle seyahat etmek isteyenler çeşitli otobüs şirketlerinden bilet alarak seyahat edebilirler. Günlük yaklaşık yoğunluğa bağlı olarak 67 ile 100 arasında sefer düzenleniyor. En düşük fiyat 100 TL olurken en yüksek fiyat 150 TL.

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMLAR

Ordu’dan Trabzon’a seyahat edecekler için Trabzon’da şehir merkezine çeşitli ulaşım araçları ile ulaşım sağlanması mümkün. Otobüsten şehir merkezine yakın yürüme mesafesinde bazı noktalarda inilebileceği gibi, otogarda inerek, yolcu servisleri, otogar önünden geçen dolmuşlar, Taksiler ve otogar önünde bulunan otobüs duraklarından geçen 139A Pelitli, 140A Akyazı, 202 Dörtyol, 203 Akçaabat, 209 Akçaköy, 210 Yıldızlı, 250 Afşin, 277 Beşikdüzü, 326 Karaçam, 402 Hayrat, 426 Köprübaşı, 451 Maçka, 476 Of ve 601 Yomra belediye otobüsleri ile şehir merkezine gidilebilir.

Ordu’ya gidecek Trabzonlular ise otogara ulaştıktan sonra belediye otobüsleri, taksiler, yolcu servisleri ve dolmuşlar gibi araçlarla Ordu şehir merkezine kolayca ulaşım sağlayabilirler. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler