Trabzon Havalimanı’nda yine aynı sorun!

Trabzon’un duayen gazetecisi Hasan Kurt Trabzon Havalimanı ile ilgili değerlendirmede bulundu. 

Trabzon’da geçtiğimiz turizm sezonunda yüzbinlerce turist şehre gelirken Trabzon Havalimanı’nda yaşanan yoğunluk dikkat çekmişti. 

Trabzon Havalimanı’nın özellikle dış hatlar bölümünün yetersiz kaldığı gerçeği ortaya çıkarken hemen her kesimden Havalimanı için acil çözüm bulunması gerektiği fikri oluştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da Havalimanı’nın yetersiz olduğu konusunda görüş belirtmesi sonrasında yeni havalimanı yapılması gündeme geldi. 

Yeni Havalimanı yapılmasının uzun süreli bir proje olması nedeniyle, kısa vadede Havalimanı için çözüm bulunması için mevcut dış hatların büyütülmesi projesi ortaya atıldı.

Ancak, yavaş yavaş yeni turizm sezonuna doğru yaklaştığımız şu günlerde mevcut dış hatların genişletilmesi konusunda henüz bir çalışma yapılmadı. 

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Trabzon’un duayen gazetecisi Hasan Kurt, yaz aylarının yaklaştığını ve yine aynı sorunların yaşanacağını söyledi. 

Hasan Kurt şunları söyledi;

“YAZIN DIŞHATLARDA YÜRÜME ŞANSIN YOK”

“Yazın havalimanında dış hatlarda yürüme şansın yok. Bakan, Havalimanı’nın yetersiz olduğunu söyledi. Yeni pistin deniz üzerinde 4 kilometre uzunlukta, 700 metre deniz içine doğru projesi hazırlandı. Ekonomik nedenlerden dolayı 2027’ye ertelendi. Onun yerine mevcut dış hatların genişletilmesi sözü verildi. İhalesi yapıldı mı bilmiyorum, çalışma başladı mı? Programda ama yaz geldi. Yine aynı sıkıntı yaşanır orada. Bu kez uçak buraya gelemiyor, diğer havalimanlarına gidiyor. Tamam, oraya da gitsinler. Ama yolcuyu oradan tekrar Trabzon’a getiriyorlar.”

Haber61 - Haber Servisi - 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber