Trabzon Havalimanı nerede? Trabzon Havalimanına nasıl giderim?

Merkeze olan yakınlığı ile bilinen Trabzon Havalimanı nerede? Trabzon Havalimanına nasıl gidebilirim? İşte merak ettiklerinizi sizler için derledik.

Trabzon Havalimanı nerede? Trabzon Havalimanına nasıl giderim?

Trabzon Havalimanı şehir merkezine en yakın olan havalimanlarından bir tanesidir. Peki Trabzon Havalimanı nerede? Trabzon Havalimanına nasıl giderim? İşte tüm detaylar haberimizde…

Trabzon’un Pelitli mevkiinde bulunmakta olan ve şehir merkezine 6 km uzaklıkta bulunan Trabzon Havaalanına nasıl gidilebileceği arama motorlarında en çok aranan sorulardan biri oldu.  Peki, Trabzon Havalimanı’na nasıl giderim? Trabzon merkezinden; meydandan ya da çömlekçi mahallesinden dolmuşa veya taksiye binebilirsiniz. Yaklaşık 20 dakikalık bir yolculuktan sonra yolun sol tarafında havalimanını göreceksiniz. Halk otobüsü kullanmanız için ise size ait bir otobüs kartı çıkarmanız gerekecektir.

TRABZON’DA NEREDEN OTOBÜS KARTI ÇIKARABİLİRİM?

Trabzon kartı şehirdeki elektronik kart satış ve dolum ATM’lerinden alabilirsiniz. Diğer Trabzon kart çeşitlerini alabilmek için belgeler ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’ne başvuru yapmanız gerekmektedir. Trabzon Ortahisar’da halk otobüsü için kişi başı 5 TL ödenmektedir.  119, 139B, 121, 122, 137,250, 476, 501, 605 numaralı hatları kullanarak Trabzon Havaalanına ulaşabilirsiniz. Ayrıca kullandığınız hatlara göre ücret değişmektedir.

Trabzon Havalimanı nerede? Trabzon Havalimanına nasıl giderim?

TRABZON HAVALİMANI’NDAN TRABZON OTOGARINA NASIL GİDERİM?

Havalimanının önünden şehir merkezine gelmekte olan dolmuşlara binerek otogara ulaşabilirsiniz. Trabzon havalimanı ve otogar arası 2km’dir. Havalimanından otogara ulaşmanız ise 15 dakikanızı alacaktır. Trabzon’da ulaşım için çoğunluk olarak dolmuşlar kullanılmaktadır. HAVAŞ otobüsüne 30 TL ödeyerek de otogara ulaşabilirsiniz. Trabzon’da birçok yer havaalanından çıkış yaptıktan sonra araç kiralayarak da ulaşabilirsiniz.

TRABZON HAVALİMANINA GÜNDE KAÇ UÇAK İNİYOR?

Trabzon Havalimanı yaz aylarında günde 55, kış aylarında ise 25 uçağa ev sahipliği yapmaktadır.

Trabzon’a gelmiş ve gezilecek yerler listenizin başında Rize geliyor ise HAVAŞ’ı kullanabilirsiniz. Peki Trabzon Havalimanı’ndan Rize’ye nasıl gidilir?

Trabzon Havalimanı’ndan şehir merkezine ve Rize yönüne her gün HAVAŞ otobüsleri sefer düzenlemektedir. HAVAŞ otobüslerini havalimanının gelen yolcu çıkışında görebilirsiniz. Trabzon Havalimanı’ndan 1,5 saatlik bir yolculuk sonrası Rize merkeze ulaşabilirsiniz. Trabzon’dan Rize’ye ulaşmak için ise HAVAŞ otobüsüne 85 TL ödeme yapmanız gerekmektedir. Aynı zamanda HAVAŞ otobüsleri şehrin pek çok yerine ulaşımınızı sağlamaktadır; Şana ’ya 30 TL, Yomra’ya 35 TL, Arsin’e 35 TL, Araklı’ya 50 TL, Sürmene’ye 50 TL, Of’a 65 TL, İyidere’ye 75 TL, Derepazarı’na 80 TL ödeyerek gidebilirsiniz. Yaklaşık 20 dakikalık bir yolculuktan sonra yolun sol tarafında havalimanını göreceksiniz.

Pistten çıkan Ankara uçağı ile arama motorlarında çok sorgulanan Trabzon Havalimanı, 1957 yılında hizmete giren Trabzon Havalimanı 9.710 metrekarelik dış hatlar terminali ve 14.035 metrekarelik iç hatlar terminali olmak üzere toplamda 23.745 metrekarelik iki adet terminale sahiptir. Aynı zamanda 22 Kasım 2008 yılında yeni iç hatlar terminal binası ve otoparkı hizmete girmiştir.

TRABZON HAVALİMANI KAÇ KİŞİLİKTİR?

Trabzon Havalimanı’nı 2022 yılı ocak ve Haziran ayları arasında 1 Milyon 269 Bin 329 yolcu kullanırken, 9 Bin 679 uçak iniş ve kalkış gerçekleştirmiştir. Ayrıca yılda 3.5 milyon yolcu ağırlayacak kapasiteye sahiptir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber