Zorluoğlu arıtma tesisini inceledi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akoluk'ta yapılan arıtma tesisini yerinde inceledi.

Zorluoğlu arıtma tesisini inceledi

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TİSKİ'nin Akoluk mahallesindeki ishale hattı çalışması ve  içme suyu arıtma tesisi inşaat alanında incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

Zorluoğlu isale hattının incelemesi sonrasında yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

Zorluoğlu arıtma tesisini inceledi

Yaklaşık 87 kmlik bir ishale hattı mevcut hatta paralel. Mevcut olan eskidi ve arıza olduğunda ciddi sorunlar çıkıyor. Önümüzdeki hazirana kadar yapılması planlanıyor. İshale hattının bir parçası buradaki tünel. Bu bölge heyelan bölgesi olduğu için, böyle büyük bir tünel yapıldı. Tamamlandığında iki tarafa bağlanmış olacak. Sadece içme suyu için değil, buradan geçecek diğer altyapı işleri için de bu tünelden yararlanacağız. İsale hattının bağlanacağı bir artıma tesisi var Akoluk Arıtma Tesisi o da bunun dışında büyük bir iş. Orada da işler iyi bir şekilde devam ediyor, önümüzdeki yaza kadar tamamlandığında yeni isale hattını oraya bağlamış olacağız. Su orada arıtılıp şehrin tamamına gitmiş olacak.   Akoluk Artıma Tesisi tamamlandığında şehrin 200 kotuna kadar su vereceğiz. Arızalar daha az olacak, bizde TİSKİ olarak ayda 1.5 Milyon TL kara geçeceğiz. İki tane arıtma tesisimiz ve iki tane isale hattımız olacak. İyi bir yapıya kavuşmuş olacağız.

Zorluoğlu arıtma tesisini inceledi

Başkan Zorluoğlu arıtma tesisinde yaptığı inceleme sırsında yaptığı açıklamada ise şöyle konuştu;

Yeni sistem devreye alınıyor. Yeni sistemle verdiğimiz sudan bir sorun yaşamadık. 2 bin binaya yeni hattan su vermiştik bunlardan 40 tanesinde bir basınç sorunu yaşandı üst katlarda. Hatta 3 bini de bulduk. 

İSTİSMAR EDİLECEK KADAR BÜYÜK MESELE DEĞİL

Hidrofor konusu bazılarının abarttığı istismar ettiği şekilde büyük bir mesele değil. 3 bin binadan 40-45 tanesinden bahsediliyor. Bir bardak suda fırtına koparmaktır. Muhalif bir ulusal gazeteye de buradan birileri sufle vermiş ve “Trabzon içme suyunda kullanılan borular kötü çıktı”  denilmiş. Böyle bir şey yok. Bu standartlara uygun Avrupa Birliği projesi. Bunun denetimini Bakanlık kendisi yapıyor. Burada Trabzon merkezinde kullanılan hiçbir malzeme standartların altında olamaz. En yüksek kalitede malzemelerdir. Bunun işçiliği hem müşavir firma, hem bakanlık hem TİSKİ sürekli denetliyor. Dolayısıyla şehirde yapılan güzel şeyleri zora sokacak, moral bozacak ve bilgiye dayalı olmayan kötü niyetli açıklamaları vatandaşlarımızın dikkatli incelemesini tavsiye ediyoruz. 

Çok büyük bir iş yapıyoruz.  Büyük bir sistem bu. Trabzon uzun yıllar bu işlerle uğraşmak zorunda kalmayacak. Bazen TİSKİ açıklama yapıyor, “Şuradaki ishale hattındaki arıza nedeniyle şuraya su verilemeyecek” diye bunlar var olan isale hattında patlamalar oluyor. Bu büyük bir iş olduğundan şehir susuz kalıyor. Ama bu onun alternatifi. Arıza olduğunda buradan su verilerek şehir susuz kalmayacak

TEKATAŞ’TAN HİDROFOR AÇIKLAMASI
Gündemdeki hidrofor konusu ile ilgili olarak ise TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş  “40 binada inşaatları yapılırken konulması gereken ve konulmadığında ruhsat verilmemesi gereken binalar. Eski sistemde basınç yönetimi yapılamadığı için zorunlu olmadıkları halde bu binalar basınç kırıcı almışlar. Yeni sistemde ise kanuni zorunluluğu olmayan basınç vanaları yerine sıkıntılı olan yerlere hidrofor koyuldu.” Dedi.
 

Zorluoğlu arıtma tesisini inceledi

Zorluoğlu arıtma tesisini inceledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber