Yomra'da doğalgaz atağı

Yomra'da doğalgaz çalışmaları için tarih belli oldu.

Yomra'da doğalgaz atağı

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, ‘2018’de Yomra’yı doğalgazla buluşturmak için ne gerekiyorsa yapacağız’ dedi.

RAPOR KOMİSYONDAN SUNULDU 

Trabzon’un Yomra Belediye Meclisi’nden doğal gaz atağı. Yomra Belediye Meclisi ekim ayı meclis toplantısının 1. oturumunu belediye başkanı İbrahim Sağıroğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Doğalgaz ile ilgili olarak plan bütçe komisyonunda görüşülerek meclise sunulan raporda, enerji piyasası düzenleme kurumu tarafından dağıtım lisansı verilen Karadenizgaz’ın dağıtım bölgesine Yomra Belediyesi’nin de dahil edilerek, dağıtım şirketinden ruhsat harcı, teminat,  yüzey kaplama, zemin tahrip bedeli, hafriyat döküm bedeli gibi her ne ad altında olursa olsun her hangi bir bedel talep edilmeksizin belediye tarafından yapılması belediye meclisine sunuldu. 

Yomra'da doğalgaz atağı

VATANDAŞIMIZ BEKLENTİ İÇERİSİNDE 

Konu ile ilgili oylama öncesinde bir konuşma yapan belediye başkanı İbrahim Sağıroğlu, "İlçemizde yoğun olarak doğalgaz talebi vardır. Bizde ilçemizi doğalgaz ile buluşturmak için bütün mesaimizi harcadık. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve milletvekillerimizin üstün gayretleri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak’ın olurları ile birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sunumuyla birlikte Yomra ilçemiz Doğalgaz projesine dahil edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Trabzon programlarında da bunu açıklamıştır. Sıkıntı bakanlığımızın prosedür kararı gereğince almış olduğu yüzey kaplamaları, ruhsat harcı alınmaması gibi kararlar belediyelerimize bırakılmıştır. Bu bize külfettir. Ancak, vatandaşımız bizden de biran önce doğalgaza kavuşmak için beklenti içerisindedir. Biz bu beklentiyi ortadan kaldırmak için adımlar atmamız lazım. Burada ana arterlerimiz büyükşehrimizin sorumluğundadır. Ara arterleri kaplama işlemlerini belediyemiz üstlenecektir. Başkan olarak benim kararım ne diye sorarsanız. İçime sığmamakla beraber kararım evettir” dedi.  

Yomra'da doğalgaz atağı

2018’DE DOĞALGAZ YOMRA’DA YANACAK 

Kısa süre içerisinde ilçemizi doğalgazla buluşturmak için şebeke çalışmalarını başlatmamız lazım diyen Başkan Sağıroğlu şöyle devam etti: “Bilindiği üzere doğalgaz çalışmaları ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Sincankaya mevkiinden ana hat çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürülüyor. Bizim şebeke çalışmamız bittiği anda ilçemizi 2018 yılı içiresinde doğalgazla buluşturabiliriz. Sizlerden de bu karara olumlu bir görüş belirtmenizi istiyorum. 10 araba 50 araba asfalt veya beton kaybımız olacak. Bunu emekçi kardeşlerimizle, asfalt teminini hem karayollarımızdan hem de Ortahisar belediyemizle yapmış olduğumuz protokolle bunu sağlayabiliriz. Bütün kurumlar bugüne kadar yapmış oldukları çalışmaların ardından kaybı ya kendileri karşılamıştır ya da bizlere ücret ödemiştir. Bizim tek derdimiz vatandaşımız. Vatandaşımızın hizmetle buluşturmak için kararımız evet olmalıdır.” 

Başkan Sağıroğlu’nun konuşmalarının ardından meclisin kararına sunulan madde Yomra belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

Yomra'da doğalgaz atağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler