Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş ve Trabzon sorusuna böyle yanıt verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Babala TV'de kendisine yöneltilen Selahattin Demirtaş ve Trabzon sorusuna yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Babala TV'ye konuk oldu. Kılıçdaroğlu'nun, daha önce programın fragmanında yayınlanan Selahattin Demirtaş ve Trabzon sorusuna vereceği yanıt merak ediliyordu.

"TRABZON MEYDANINDA TEKRARLAYABİLİR MİSİNİZ?"

Programda söz olan bir kişi, Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan Mardin'de bir konuşmasında “Kürtçülüğü de Türkçülüğü de ayaklar altına almış bir partiyiz” şeklinde bir ifade kullandı. Siz de “Aynı ifadeleri Rize'de kullanabilir misin” diye Başbakana meydan okudunuz. Siz, “Demirtaş'ın serbest kalmasını istiyorsanız bize katılacaksınız” ifadenizin aynısını Trabzon meydanında tekrarlayabilir misiniz?" şeklinde soru yöneltmişti.

"BEN GERÇEK ANLAMDA MİLLİYETÇİYİM"

Kemal Kılıçdaroğlu kendisine yöneltilen bu soruya şöyle yanıt verdi: "Sayın Erdoğan “Her türlü milliyetçiliği ayağımın altına alıyorum” dedi. Ben de “Rize'de de söyleyebilir misin” dedim. Gitti Rize'de de söyledi. Ben, altı okunda milliyetçilik yazan Kemal Kılıçdaroğlu olarak kendi milliyetçiliğimi ve bu ülkenin milliyetçiliğini sonuna kadar savunurum. Ben gerçekten de Mustafa Kemal'in milliyetçisiyim. Yani gerçek anlamda milliyetçiyim. Benim görüşüm böyle."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler