Trabzon’un yeni sanayi sitesi 

45 bin m2 alanda yeni üretim alanı

Trabzon’un yeni sanayi sitesi 

Haber61/Haber Servisi

Trabzon’un yeni sanayi sitesi Yomra’da kuruldu. 45 bin m2 alana inşaa edilen Yomra sanayi sitesinde oto aksesuarından madeni eşyaya, makina ekipmandan  ağaç mobilya imalathanelerine kadar bir çok üretimi içinde barındıracak. Yomra Belediyesi’nin öncülüğünde Varlıbaş Holding’in girişimiyle inşaa edilen sitenin Novotel’de lansmanı gerçekleştirildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkanı Ali Kaan, Varyap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, iş dünyasından önemli davetliler katıldı. 

“Özdil-Gümüşhane grup yolunda bulunan kendi arazisine sanayi alanı ve imalathane yapacak”  diyen Başkan Sağıroğlu, “ Bu sadece ilçemizin değil, bölgemizin ihtiyacı. Burada hem imalat yapılacak hem de istihdam elde edilecek. Süleyman Varlıbaş’a  ilçemize kazandıracağı yatırımlar için çok teşekkür ediyorum. Biz Yomra Belediyesi olarak her zaman yatırımcımızın yanındayız. Yomra’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.


https://www.haber61.net/trabzon/varlibas-dogdugum-topraklari-unutmadim-h315155.html
2019 sonunda bitecek

Yomra Belediye Başkanı Sağıroğlu da şunları kaydetti;

İlçe olarak her yatırımı aldık her alanda.. Ama bir eksiğimiz vardı. Bu da sanayi sitesiydi. Süleyman beyi telefonla aradım Yomra’ya davet ettim o zaman. Yomra’mız o dönem küçüktü. O dönem kendisine bu alanı mülk edindirdik. Bugünlere geldiğimizde sanayi sitesi üzerine mutabakat yaptık. İlçemizin de bu manada ciddi eksiği vardı. Akşam proje inceledik. 330 civarında işyeri, içinde her türlü sosyal donatı olan bir nokta olacak. Konaklama dahil. Diğer sanayi konseptlerinden farklı. Modern bir sanayi sitesi kazandırıyoruz. 2019 yılının sonuna kadar proje anahtar teslim bitirilecek. Bu da sevindirici bir gelişmedir..
Trabzon’un yeni sanayi sitesi 
​Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Yomra’mız adına önemli dedi meslektaşım sevgili başkanım Sağıroğlu.. Ama bu yatırım Trabzon adına önemlidir. Bu şehirde doğmuş ama zorunlu olarak dışarıyı gitmiş esnafımız iş adamımız var. Şu anda en önemlilerinden bir tanesi de Süleyman Beydir. Neden dışarı gitmiş? Nedeni yatırım maliyetleri yüksek. Bu nedenle tercih sebebi Trabzon Doğu Karadeniz olmuyor. Tabi olarak batıya gidiyor. Uygun araziler uygun fiyatlar diğer şartlar. Nakliye gibi bir çok parametre var. Zaten arazi darlığı da var. O nedenle bu yatırım şehrimiz adına çok önemlidir. Yararlanacak olan işletme sahipleri adına mutluyuz. İstihdamını da düşünmek lazım. Ciddi manada katkı sağlayacak. Lansmanda izledik. 471 adet sanayi esnafımızı her birini ziyaret ettiğimde onların zor şartlarda çalıştıklarını tespit ettim. Onlar adına da mutluluk verecek. Devletimiz bu yatırımları teşvik edip destekliyor. Sanayi konusunda da artık adımlar atılması gerektiğini düşünüyorum. Yaklaşık 10 kadar önce saygıyla anmak istiyorum. Eski bakanlarımızı Eyüp Aşık beyi hepsini anmak istiyorum. Faruk Özak beyle İstanbul’daki iş adamlarımızı ziyaret ettik. Onalara doğduğunuz değil doyduğunuz yerde kalıyorsunuz. Onlara eğitim konusunda Trabzon’a kurumlar yaptırın. 30 okul kazandırdık. Varlıbaş ailesi de böyle güzel saygı değer bir ailedir. Bir taraftan ülkemizin diğer kesimlerine yatırımı yaparken bu şehri de unutmuyorlar. Bu şehrin heyecanını unutmuyorlar. “ diyerek konuştu.

Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdinç Varlıbaş da sanayi sitesinin detaylarını davetlilere anlattı.
Trabzon’un yeni sanayi sitesi 


Trabzon’un yeni sanayi sitesi 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber