Trabzon'un Düzköy ilçesinde yangın!

Trabzon'un Düzköy ilçesi Gürgendağ mahallesinde çıkan yangına Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin ancak 2 saat sonra müdahale etmesi tepki topladı.

Trabzon'un Düzköy ilçesinde yangın!

Haber61 / Haber Merkezi

Trabzon'un Düzköy ilçesi Gürgendağ Mahallesi'nde yangın çıktı. Yangını söndürecek itfaiye aracının Trabzon'dan gelmesi nedeniyle yangın Düzköy Belediyesi'ne ait vidanjörle müdahale edilebildi. 


Haber61'in edindiği bilgiye göre, Trabzon’un Düzköy İlçesi Gürgendağ Mahallesi’nde yangın çıktı.

Bilinmeyen nedenle bir evde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle yanında bulunan diğer bir ev ve samanlıklara sıçradı.

Büyükşehir yasasına bağlı olarak itfaiye araçlarının Büyükşehir'de bulunması ve Düzköy Belediyesi'nin yetkisinin olmaması nedeniyle yangını söndürmek için vidanjörle müdahale edildi.

Yangını söndürmek için Trabzon merkezinden yola çıkan Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye aracı olay yerine ancak 2 saatte gelebildi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle yangın uzun süre söndürülemezken 2 ev küle dönüştü. Yangında ayrıca belirsiz sayıda hayvan da telef oldu. 

Bölgede yaşayan vatandaşlar, yaşanan son 5 yangında da Trabzon'dan gelen itfaiyenin gecikmesi nedeniyle olaya zamanında müdahale edilemediğini söyleyerek tepki gösterdi. 


Trabzon'un Düzköy ilçesinde yangın!

3 SENEDİR İTFAİYE ARACI BEKLİYORUZ VERMİYORLAR 

Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik; "Burada 4 belde belediyesi vardı ve 4'ünde de itfaiye aracı vardı. Ne zaman Büyükşehir yasası çıktı itfaiye araçları buradan gitti. Biz 3 senedir Büyükşehir Belediyesi'ne bir tane itfaiye aracı aldıramadık. Bunu meclis toplantılarında dile getirdik. Bize yeter ki araç verin gerekirse kendi makam odamı bile veririm dedim. Ama malesef 3 yılda bir araç alamadık. Sorun Abidin Çelik ise ben gideyim Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu buraya başka birisini versin. Olmaz böyle şey. Çok üzülüyoruz. Orhan bey bir gün olsun kapımızı açmadı. Bir tane AK Partili milletvekili kapımızı çalmadı. Orhan bey bizim baba belediye başkanımız. Böyle bir ayrımcılık olmaz. Yazık günah bu insanların haline. Herşey ortada diyecek bir şey var mı?" diye sert çıktı. 

HESABINI KİM VERECEK?

CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Celal Aksaç, "Düzköy ilçemiz Gürgendağ mahallesindeki yangına itfaiye tam 2 saat sonra ulaştı. Mahalle yanıyor şu anda iki konut tamamen yandı. İtfaiye gelince tabi ki yapacağı bir şey kalmamış idi.  Yarın can kaybı yaşar isek, Hesabını kim verecek? Bu yaşanan belki de onuncu olay. Ne vurdumduymazlık ne umursamazlık, bu ne sorumsuzluk. İtfaiye nerede? On kere uğradık. Ne diyelim, Allah sizi bildiği gibi yapsın.” şeklinde tepkisini dile getirdi. 


Trabzon'un Düzköy ilçesinde yangın!


 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler