Trabzon'da kültür salyangozu hamlesi! Tesis tamam, kiraya verilecek

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan taşınmaz üzerine yapılan salyangoz tesisi kiraya verilecek.

Trabzon'da kültür salyangozu hamlesi! Tesis tamam, kiraya verilecek

Ortahisar Belediyesi Haziran ayı meclis toplantıları devam ediyor.

Toplantının bugünkü oturumunda Kültür salyangozu üretim tesisinin 10 yıllığına kiraya verilmesi görüşüldü. Ortahisar ilçesi Geçit Mahallesi'nde bulunan 5560 metrekare arsa üzerine kara salyangozu tesisi kuruldu.

DOKAP aracılığı ile yapılan tesis 10 yıllığına kiraya verilecek. Kültür salyangozu yetiştirmek için kurulan tesisin kiraya verilmesi meclis toplantısında görüşüldü. CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, tesisin kiraya verilmesi yerine orada yöre halkının bir kooperatif kurulup yöre halkının gelir kazanmasını önerdi.

İlgili müdürlükten Şahin'in sözleri üzerine yaptığı açıklamada "Yöre halkının eğitim alması ve yöre halkının ürettiği salyangozun satın alınmasının şartnameye eklenecek" ifadeleri kullanıldı. CHP'li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu "Burada nasıl bir işlem olacak, çevreye zarar verecek mi, koku olacak mı?" sorusunu yöneltti.

Yine ilgili müdürlükten yapılan açıklamada "İşleme olmayacak ve bu nedenle herhangi bir koku olmayacaktır" cevabı verildi. Yapılan oylama sonucunda tesisin 10 yıllığına kiraya verilmesi oy birliği ile onaylandı.

Salyangozun etinden, dışkısında ve salyasından yararlanılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber