Trabzon’da ‘kalçama dokundu’ davasında sonuç çıktı

Trabzon’da mahkeme kalçaya dokunmaya cezayı kesti, 2 yıl 6 ay ceza verdi

Trabzon’da ‘kalçama dokundu’ davasında sonuç çıktı

Haber61 Haber Servisi / Levent USTABAŞI 

Trabzon’da ünlü bir kafede bir kadını taciz ettiği iddiasıyla yargılanan inşaat ustası H.Ş.’ye mahkeme sarkıntılık suçunu sabit görerek 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık cezaya itiraz etmek için bölge adliye mahkemesine başvuracak.

Olay 18 Temmuz 2019 tarihinde Trabzon’un meydan civarında ünlü bir kafenin WC çıkışında yaşandı

Trabzon’da bir devlet hastanesinde doktor olarak görev yapan A. D. tuvalet çıkışında kendisini inşaat ustası olan H.Ş’nin taciz ettiğini iddia ederek şikayetçi olmuştu. Olay yerine gelen emniyet güçleri H.Ş.’yi gözaltına aldı. H.Ş açılan davada hiç bir suçlamayı kabul etmemiş ve tutuklanmıştı.  

Trabzon 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde davanın son duruşması bugün görüldü. H.Ş. yine suçlamaları reddederken,  mahkeme kamera kayıtlarını da izleyerek şahsı suçlu buldu. Duruşma sonunda H.Ş. 3 yıl hapis cezasına çarptırılırken iyi hali de göz önüne alınarak H.Ş.’nin cezası 2 yıl 6 ay hapis cezasına çevrildi. Mahkeme sanığı tutuklu bulunduğu süreyi göz önüne alarak tahliye etmedi ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanığın karara 7 gün içerisinde Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi’ne itiraz etme hakkı bulunuyor. 

Doktor A.D. ise taciz olayı mahkemeye şöyle anlatmıştı ;

“Kafenin WC’sine gittim. Çıkışta karşılaştık. Merdiven dar olduğundan önünden geçmek zorundaydım. Bana yol verdi.  Önünden geçerken kalçama baskı yaptı. Kısa süre sonra daha da baskı yaptı. Olayı anlayınca şahsa dönerek, ‘ne yapıyorsun?’ dedim. Çığlık attım. Sonra merdivenin yukarısına kaçtı. Bende aşağıya doğru indim.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber