Trabzon'da dev iftar

Trabzon'da 6 bin kişiye iftar verildi.

Trabzon'da dev iftar
Haber61 Haber Servisi

Gaziosmanpaşa'dan Trabzon'a kardeşilki köprüsü amacıyla Yavuz Selim Stadı'nda düzenlenen dev iftara büyük bir katılım gerçekleşti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora ve Muhammet Balta , Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nun yanı sıra birçok bürokrat ve Trabzon'un tanınan isimleri ve 6 bine yakın vatandaş katıldı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta iftarın ardından Haber61'e yaptığı açıklamada " Bu organizasyonların da daha sık olması gerekiyor. Bakanımıza teşekkür ediyorum. Gaziosmanpaşa'dan Trabzon'a bir köprü oluşturduk. Burada amaç hemşerilerimizi buluştumak. Bunu Türkiye'nin dört bir yanına da yaymak istiyoruz. Kardeşlik ve birlik beraberliğimizi perçinleştirmek istiyoruz. Trabzon'da tabiki bir başka coşku yaşadık. Bu akşam bize ev sahipliği yapan Gümrükçüoğlu'na da teşekkür ediyorum. Bu programalrın devam etmesi noktasında bu akşam bir ivme kazanmıştır." dedi.
Trabzon'da dev iftar

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da Haber61'e yaptığı açıklamada " Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız Hasan Tahsin Usta'ya teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız ve vekillerimiz de katıldı onlara da teşekkür ediyorum. Birlik içerisinde ramazanı geçirmeyi diliyorum" dedi.

AK Parti Trabzon İl başkanı Haydar Revi iftarın ardından iftara katılanlara teşekkür ederek, vatandaşları selamladıktan sonra Gümrükçüoğlu da " Burada büyük bir Trabzon fotoğrafı ve kolkola maneviyatı yaşadığımızı görüyoruz. Trabzon'umuzun evladı olan ve ülkenin bir çok ilinde bu organizasyonları düzenleyen Hasan Tahsin Usta'ya teşekkür ederiz. Bu ayın kardeşlik ve ibadet ayı olduğunu tüm ülkeye göstermiş olduk. Bu iftarı himayesiyle destekleyen ve gerçekleşmesini sağlayan da Bakanımız Soylu ve milletvekillerimiz onunla birlikte valimizdir. " ifadelerini kullandı.
Trabzon'da dev iftar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada " Yaptığımız işlerin çoğu  büyük yorgunluk getiren işlerdir. Ancak Allah şahittir ki Trabzon'umuzu gördükten sonra yatacak yer de kalacak yerde önemli değil. Bütün müslümanlara ağız tadıyla bayrama ulaşmayı Allah nasip etsin. Geçen gün Şırnak'ta bir helikopter kazasında kaybettiğimiz yiğitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Başta aileleri olmak üzere bu milleti Allah onlarla cennette buluşturur. Bu akşam Hasan Tahsin Usta'ya hepinizin huzurunda ve oradan gelenlere teşekkür ederiz. Bu akşam burada bu güzel tabloyu oluşturdular. İki yıl önce de burada böyle bir iftar yapmıştık. Geçen yıl olmamıştı. Az önce Ortahisar Belediyesi'nin binasının temelini attık. İnşallah 2018 yılında güzel bir yere kavuşacağız. Bugün Altın Çağ sergisini açtık. Sizden ricam özellikle okul çağındaki çocuklarınızı oraya götürün. Yine size iki selamı iletmek istiyorum. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın sizlere selamı var. Şuan 10 bin evladımız Diyarbakır ve Lice'de görev yapıyor. Sizden ricam onlara dualarınızı eksik etmeyiniz. Biz batı toplumları gibi değiliz. Biz ana, baba biliriz. Biz yaşlandıklarında analarını babalarını huzurevine gönderen toplumlardan değiliz. Biz bu toprakları kimlerin bize emanet ettiğini biliriz. 16 Nisan'da büyük bir devrim ve değişimin altına imza attık. Bekle bizi dünya dedik. Bugün Trabzon'da güzel biir haber aldım. Trabzon TEOG'da 7. olmuş. Çocuklarımızı tebrik ediyorum. Bundan sonra İnşallah 1. olacağız." dedi.
Trabzon'da dev iftarTrabzon'da dev iftar

Trabzon'da dev iftar
Trabzon'da dev iftar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber