Trabzon Valisi Ustaoğlu'ndan 18 Mart mesajı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'dan 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü nedeniyle mesaj.

Trabzon Valisi Ustaoğlu'ndan 18 Mart mesajı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Vali Ustaoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Milletimiz tarih boyunca vatanını, istiklalini ve istikbalini korumak için emsalsiz fedakârlıklar göstermiş, cesaret dolu mücadelesiyle tarih boyunca şanlı birçok zafer kazanmıştır. 18 Mart 1915’te elde edilen ve bu yıl 108. yıl dönümünü kutladığımız Çanakkale Deniz Zaferimiz de cihanı hayrete düşüren emsalsiz bir destandır.

​Çanakkale Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, aziz milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir. Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle, milletimizin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca ispatlamıştır. 

​İstiklâlimizi korumak, ülkemizin her köşesinde huzur ve emniyeti sağlamak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve vatanını canından aziz bilen şehitlerimiz, bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan etmiştir. Ay yıldızlı al bayrağımız, onların cesaretleri sayesinde vatanımızın semalarında gururla dalgalanmaktadır.

​Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğrunda canlarını feda eden özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, bölünmez bütünlüğümüzün simgesi olan tüm şehit ve ebediyete göçmüş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber