Trabzon Barosu'ndan 15 Temmuz açıklaması

Trabzon Barosu, 15 Temmuz'un yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Trabzon Barosu'ndan 15 Temmuz açıklaması

Trabzon Barosu'ndan 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapıldı.

Trabzon Barosu Başkanı sibel Suiçmez imzasıyla yayınlanan açıklamada, FETÖ / PDY örgütünün demokratik ve laik hukuk devleti olan Türkiye'yi ortadan kaldırmaya yönelik gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin kınandığı belirtildi. 

Açıklamada, yargılanma hakkına ve hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalınarak darbe girişiminden sorumlu olanlarla mücadelenin etkin biçimde sürdürülmesi gerektiğinin altı çizildi. 

15 Temmuz 2016 tarihine gelinen süreçte yapılan hatalarla yüzleşilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, hiçbir zümre, cemaat ve kuruma devlet iradesinde ayrıcalık tanınmaması gerektiği vurgulandı. 

Açıklamada "Ülkemizi karanlığa götürme çabası içinde olanları halkımız hiçbir zaman affetmeyecektir" diye belirtilirken "15 Temmuz 2016 darbe girişimini engellerken vefat edenleri rahmetle, yaralıları minnetle anıyoruz. Trabzon Barosu olarak demokratik, laik, sosyal, hukuk ilkelerimizi yıkmaya yönelik her türlü girişimin karşısında olduğumuzu, olacağımızı bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyor, saygılar sunuyoruz" şeklinde aktarıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler