Tonya'daki yangından dram çıktı "Keşke ben ölseydim"

Tonya'daki yangında 2 çocuğunu alevlerin içinden çıkardı fakat eşini kurtaramadı "Keşke ben ölseydim"

Tonya'daki yangından dram çıktı "Keşke ben ölseydim"
Haber61/Haber Servisi Levent USTABAŞI

Keşke ben ölseydim Yangında ihmal var mı? İtfaiye neden geç geldi?

Trabzon’da yürek yakan olaydan dram çıktı…

Tonya İlçesi Yenimahalle Velialtı mevkiinde yaşanan yangında 24 yaşındaki 2 çocuk annesi Ceylan Kurt, yanarak can verdi. Olayda eşi Uğur Kurt sağ bacağı ve sol kolu yandı, 4 yaşındaki kızı Hasal Kurt kalçasına kadar yandı. 2,5 yaşındaki Ecrin Ada ise babası Uğur Kurt tarafından alevlerden son anda kurtuldu. Çocuklarını kurtarmayı başaran ama eşini kurtarmaya döndüğünde alevlerden içeri giremedi. Eşi Ceylan Kurt gözleri önünde yanarak can verdi.
Hazal Su, yangında vücudunun yüzde 50’si yandı yoğun bakımda tedavi görüyor


KEŞKE BEN ÖLSEYDİM

24 yaşındaki talihsiz kadın ailesinin mezarlığında toprağa verilirken eşi Uğur Kurt, olayı Haber61’in sorularını yanıtladı. Olayı anlatan acılı baba, “Eşimi kurtarmak istediğim anda alevler her yeri sarmıştı bende yanmıştım. Ayaklarım parçalandı” dedi. “Ateşin içine girdim kızımı en son kurtarabildim.” diyen Kurt, İtfaiye çok geç geldi. Hatta belkide su yoktu. Kafalarında baret bile yoktu.” diyerek ihmal olduğunu söyledi. Eşini kurtaramadığından dolayı çok üzüntü duyduğunu ifade eden Kurt, “Keşke ben ölseydim. Olay 2 dakikada oldu. İçeri girdim baktım sobalar yanıyordu. Bir taraf alev aldı. Ama sobadan çıktığını düşünmüyorum. 2 dakikada alevler her tarafı sarmıştı ” diye konuştu.

AMBULANS GELDİ İTFAİYE GEÇ GELDİ

Uğur Kurt’un annesi Nebahat Kurt, “Evladımı kaybettim. Ben oğlumun ‘yanıyoruz anne koş’ bağırmasıyla koştum. Feryata yetiştim ama ne yapabilirdim. Gittiğimde heryer yanıyordu. Telefonla aradım. İtfaiyeyi ulaşamadım. Ambulans geldi ama itfaiye geç geldi. Ambulans 1 saat sonra geldi” şeklinde konuştu. Ağlayan acılı anne Nebahat Kurt, olay anını çarpıcı sözlerle anlattı; “Koştum baktım gelinim içerdeydi alamamışlar. Tuttum kızımın başını gerisini getiremedim demir dar. Pencerenin demirleri vardı. Geldiler duvarı kırmaya çalıştılar olmadı. Sonra kapkara oldu bedenini aldık kenara koyduk.

KAYMAKAM YAKUDA: AİLEYE GEREKEN DESTEK VERİLECEK

İlçe Kaymakamı Mesut Yakuda ile İlçe Belediye Başkanı Osman Beşel, acılı aileyi ziyaret etti. Kaymakam Yakuda, “2 gün önce meydana gelen yangın olayında genç bir vatandaşımızı kaybettik. Çocuklarımızdan biri acil yoğun bakımda yatıyor şu anda. Çok acı bir olay gerçekten. Devlet olarak biz acı olayın yaralarını sarmak için elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız. Ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulunuyoruz. Desteklerimizi tekrar söyleyeceğiz. İnşallah bu tür olaylar tekrar meydana gelmez” dedi.

50 YILLIK EVLER

Belediye Başkanı Osman Beşel de, “Üzgünüz ilçe olarak. Gönül isterdiki olmasaydı. Can kaybı olması bizi derinden üzdü. Giden mal yerine gelir ama can gelmez. Devletimiz kaymakamlığımız belediyemizle birlikte mağdurlarımızın yanında olacaktır. Yangına gece 2 civarlarında geldim. Belli bir aşamaya yangın geldikten insanlar müdahale edilebildi. Baştan belki duyurulabilseydi haber verilebilseydi belki bu netice olmazdı. Ama belkilerle hareket etmeyelim. Hadise epey olgunlaştı ondan sonra ancak etraftan vatandaşlar akabinde müdahale edilebildi. Üzüntümüz sonsuz kalanlara şifa diliyorum. Ölen Ceylan kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kalanlara başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza şifa diliyorum. “ diyerek konuştu. Tonya belediyesine ait su arazözü olay yerine ilk intikal etmesi ve Beşikdüzü’nden ilk itfaiyenin gelmesi ile olayda büyük ihmallerin yaşandığı eleştirilerine Başkan Osman Beşel, “Evet bizde istiyoruz itfaye istasyonumuz olsun olmasın emiyoruz. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Ama şu da bir gerçek bu evler 50 yıllık. Maalesef eski evler. Hemen alev alıp tutuşuyor. Bakıldığında çatısı çökmüş. Anında çökmüş. Bir de mesafe var tabiki. Burası bir köy. Bu yol normal şartlar dada yarım saate geliniyor. İtfaiye 5 dakika da orda olsa dahi yangın tamamen almıştı bütün evi sarmıştı. Üzüldük tabiki. Hiçbirşey acımızı dindiremez.” dedi. Yangının çıkış nedeni olarak henüz resmi makamlar net bir açıklama yapmazken savcılık elektrik kontağı üzerinde durduğu öğrenildi. Öte yandan olayda kurtulan baba Uğur Kurt, bir inşaat işçisiydi. 2 ay önce işlerinin kötü gitmesi kirasını ödeyememesi nedeniyle babasının şimdi yanan evine taşındığı ve evin 40-50 yıl önce yapıldığı ifade edildi.











HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber