Pekşen'den önemli iddia: "Sümela'da tadilat yok, yalan var"

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Sümela Manastırı için, "Tadilat yapılıyor gerekçesiyle Sümela Manastırı’nın kapalı olması koskocaman bir yalan. Buranın kapalı kalması bir kafa yapısı meselesidir.” dedi.  

Pekşen'den önemli iddia: "Sümela'da tadilat yok, yalan var"
CHP'li Haluk Pekşen, Trabzon ziyaretinde Maçka’da partililerle bir araya geldi. Pekşen partililere yaptığı konuşmada, Sümela Manastırı’yla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Pekşen, “Maçka’da bir senaryo oynanıyor. Bir sürü bilgi geldi fakat gördüğümüz durum şu ki tadilat yapılıyor gerekçesiyle Sümela Manastırı’nın kapalı olması koskocaman bir yalan. Sümela’da tadilat falan yapılmıyor. Aylardır sıkı bir şekilde takip ettim. Şimdi de geldim, bizzat gördüm” dedi.

KAFA MESELESİ

Pekşen, “Taş düşebileceği ihtimaline karşılık yapılan ihalede Nisan ayından itibaren hiçbir şey yapılmadı. Buranın kapalı kalması bir kafa yapısı meselesidir. Manastır neden kapalı tutuluyor elbet bizlerin bir fikri var ama niyet okuma peşinde değiliz. Yüklenici firmaya hiçbir hak ediş veya ödeme yapılmaması aslında her şeyi ifade ediyor. Niyetleri Maçka’nın lehine değildir. Maçkalıyı işsizlik nedeniyle göçe mahkûm etmektir” diye konuştu.

KAPATMAK İHANETTİR
 
Vekil Pekşen, “Turizmden evine ekmek götürenler, Sümela’nın kapalı kalmasını çok ağır bir şekilde ödüyor. Ödemeye de devam ediyor. Yalnızca Sümela Manastırı’nı gezen turist sayısı 450 bin. Trabzon’a gelen turist sayısı 2 buçuk milyon. 450 bin turist yabancı, yerli turistten bahsetmiyorum. Gelen turist Sümela Manastırı’na şaşkın şaşkın bakıp gidiyor. Sümela Manastırı’nı kapatmak ihanettir. Bunu dünyanın gündemine taşıyacağım. Önümüzdeki ay kalabalık bir grupla Sümela Manastırı’na geleceğim” ifadelerine yer verdi.    Karadeniz’de Son Nokta






 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler