Ortahisar meclisinde gündem deprem! Trabzon’da yapılan çalışmalar neler?

Ortahisar Meclisi Ekim ayı toplantılarına başladı.

Ortahisar meclisinde gündem deprem! Trabzon’da yapılan çalışmalar neler?

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon’un merkez ilçesi Ortahisar Belediyesi Ekim ayı meclis toplantıları başladı.

Toplantıda sorulan “Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da 5.8 şiddetinde bir deprem oldu ve şehir karıştı, müthiş bir karmaşa oluştu. Toplanma yerleri belli olmayan ve bundan dolayı organize olamayan vatandaşlarıyla, yıkılan minareleri ve hasar gören yapılarıyla bir istanbul gördük. Trabzon’a gelince bilim adamları yeni deprem haritasına göre Trabzonun kuzeyinden ve güneyinden iki fay hattının geçtiğini ve 6.5 şiddetinde bir depremin olabileceğini belirttiler. Yani Trabzon riskli bölge haline geldi. Tabii biz geçmişte ne yaptık? Çıkarılan afla, imar affıyla yani depremle barış yaptık. Trabzon Büyükşehir ya da Ortahisar Belediyesi bu konuda ne yapmaktadır?

İmar barışının gelmesi ile beraber depreme dayanıklı olmadığı için ruhsatı olmayan kaçak yapılar, maliklerince yeniden yıkılıp yapılıncaya kadar ya da kentsel dönüşüm uygulanıncaya kadar kullanılabilinecek. Burada bina sahipleri mallarını düşünerek risk alabilirler fakat aynı binada kiracı olarak oturan ve hiçbir şeyden haberleri olmayan kişilerin suçları ne? Bu konuda hangi türlü önlemleri alıyorsunuz ve çalışmalarınız neler? Depreme dayanıksız, hiçbir mühendislik hesabı yapılmadan inşaa edilen yapıların Belediyemizce tespiti yapılmış mıdır? Bu yapıların vatandaşların üstlerine çökmesi mi beklenmektedir? Bu yapıların sayıları hesaplanmış mıdır? Her imar barışından faydalanan yapı tehlikededir demiyoruz fakat bu konuda ciddi bir çalışma yapmanızı beklemekteyiz.” Soruları soruldu.

Sorulara cevap veren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç “İmar barışından sonra yaptığımız işlem sayısı 189. 119 tanesinin yıkım kararı çıktı. Daha süresi dolmayan dosyalar var. Ortahisar Belediyesi kapsamımda toplam işlem sayısı imar barışı ile ilgili 707. İmar barışı kapsamında bize başvuran 1965 kişi.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber