Ortahisar Belediyesi'nde Forum AVM tartışması!

Ortahisar Belediyesi'nin Haziran ayı meclis toplantısına Forum AVM'deki otopark tartışmaları damga vurdu.

Ortahisar Belediyesi'nde Forum AVM tartışması!

Ortahisar Belediyesi Haziran ayı meclis toplantıları devam ediyor.

AK Partili meclis üyeleri Forum AVM'nin alınan mahkeme kararlarına uymadığını ve ayrıca mecliste alınan diğer kararların uygulanmadığını belirterek "Vatandaş balkonunu çevirse mühürlüyorsunuz" ifadelerini kullandılar.

Söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin "Biz buraya gelip bir emek veriyoruz. İmardaki arkadaşlar çalışıyor, gidiyor, inceliyor, komisyona geliyor inceleniyor sonra bize geliyor görüşüyoruz. Ama kararlar uygulanmayacaksa biz buraya neden boşu boşuna geliyoruz. 10 yıl önce Forum AVM yapıldı, el değiştirildi şimdi adam değişiklik yapıyor. Sayın Başkan Ahmet Metin Genç uğraştı buraya belediye binası yaptı altına da otopark yaptı. Dese ki yarın gelen başkan ben otoparkın yarısını arşiv yapacağım. Olur mu?

Burası Ortahisar buranın tadilat ruhsatını Ortahisar verir. Yok, büyükşehir yok bakanlık verdi olmaz. Eğer bir vatandaşın çatı katını mühürleyeceksen Forum AVM'yi de yapacak. Kimse devletten büyük değildir. Hasanpaşa'da mühür olacak vatandaş kıracak. Diğeri mahkeme kararını dinlemeyecek. O zaman bir buraya boşuna gelmeyelim. Alt tarafı bir otopark. Ben bir daha o AVM'ye gitmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan CHP meclis üyesi Ömer Dayı "Bir vatandaş balkonunu kapatıyor hemen müdahale ediliyor. Ama ne hikmetse bazı konularda bir yerlerden talimat geliyor kimse sesini çıkarmıyor. Ben şuanda burada olmaktan zül duyuyorum. Yarın bir vatandaş bir yanlış yaptığında nasıl ceza uyaracağız. Adam resmen forumdaki otoparkı gasp etmiş biz neyi konuşuyoruz. Hiç mi utanmıyoruz. Herkes sus pus. Bir yerden talimat gelmiş müdahil olamıyoruz. Biz kime müdahil oluyoruz. Ayıp ya!" şeklinde konuştu.

AK Partili Mustafa Dinçer ise gelen eleştirilere cevaben "Ağababasını tanımayız " ifadelerini kullanarak "Bize günlerce 100‘lerce şikâyet geliyor. Ortahisar’a hizmet etmek kolay değil. Bugün varız yarın yokuz. Bütün arkadaşlarımızdan memnunum. Şahsımı ve belediyeyi zor durumda bırakan bir konu olmadı. Şimdi mevcut bir bina var. Şimdi bir şikâyet geldi bir binada tadilat başladı evet. Bir iletişim kurmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar başarılı olamadık. Park alanına yapılan bir bina değil. Mevcut bir bina var. Bir eksiklik vardır. Eksiklik giderilmelidir.

Forum ile ilgili husus ise; Otoparkın kapatıldığı konusu var. Büyükşehir’in onayladığı projede varsa araştıracağım. Kim olursa olsun. Yıkım yönünde eksiğimiz olabilir ama cezai işlemde ağababasını da tanımayız. Durdurma işlemini de yaparız. Mevcut projeyi incelemem lazım. Ama yeterli otoparkı başka yerde yapmış olabilir. Kaçak yaptıysa gereken işlemi yaparız." şeklinde konuştu.

Yaşanan tartışma daha sonra karşılıklı anlayış çerçevesinde sona erdirildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber