Kaşüstü Dalçık projesinde iki önemli tarih

Kaşüstü Dalçık projesinda son durumu Haber 61 görüntüledi.

Kaşüstü Dalçık projesinde iki önemli tarih

Haber61 - Haber Servisi - Tuncay Lakot - Ümitcan Yılmaz - Trabzon'da yapımı devam eden Kaşüstü Dalçık projesinde açılan tünel ilk kez Haber61 ekibi tarafından görüntülendi. 

Trabzon'un Yomra İlçesi Kaşüstü mahallesinde yapımı devam eden ve bir türlü tamamlanamayan Kaşüstü Dalçık projesinde deniz tarafındaki ilk tünel olan Kuzey tünelinde kazı çalışmaları sürüyor. 

Haber61'e açıklamalarda bulunan Saha Mühendisi Turgut Sezer, yaklaşık 800 metre olacak olan tünelde 70 metrelik kısmın kazıldığını ve ilk tünelin 15 Ocak 2019 tarihinde trafiğe açılmasının planlandığını belirtti. 

Özer, İlk tünelin trafiğe açılması sonrasında ise güney kısımdaki diğer tünelin tamamlanarak trafiğe açılacağını ve projenin 2019 Mart ayının başında tamamlanacağını söyledi. 

ROPÖRTAJI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Kaşüstü Dalçık projesinde iki önemli tarih

Turgut Sezer "Şuanda durmak sızın 7/24 çalışmaya devam ediyoruz. Hedefimiz Ocak 15'te bu tüpü trafiğe açmak. Trafiğe açıldıktan sonra ümütediyorum buradaki halkımız rahatlama yaşayacaktır. Akabinde Ocak 15'ten sonra yukarıdaki güney tüpümüzü açacağız. 800 metre tünelimiz var. Bunun 70 metresini açtık. Günlük ortalama 30-40 metre açmaya devam ediyoruz" dedi.

Projede açılan tünelin suyla dolduğu iddiaları ile ilgili konuşan Sezer, "Çalıştığımız kot deniz seviyenin altında. Ama diyafram temel dediğimiz kenar duvarlarını bir havuz gibi düşünürsek şuanda onun içinde çalışıyoruz. Buradaki su yüzeysel. Bunu da drenaj sistemimizle dalgıç pompalarımızla dıaşrıya tahliye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Elektrik şirketi ile yaşanan sıkıntılara değinen Turgut Sezer, "O kısımda Kuhla Otelin önünde deplase edilmesi gereken bir kaç elektrik direğimiz var. Bununla 5-6 aydır uğraşıyoruz ama bir gelişme olmadı. Son 15 günde bir gelişme var. O da halledilir diye düşünüyorum. Herhangi bir aksaklık yok. Ocak 15'te inşallah burayı açıyoruz. Akabinde de diğer tüpümüzü trafiğe açıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaşüstü Dalçık projesinde iki önemli tarih

Sezer 300 personelle çalışmalarına devam eddiğini belirterek, "Burası Yomra tarafından gireceğimiz yer. Buranın üst imalatı bitti. Freze makinam var. Bir kaç diyaframım kaldı. Onları da hafta içi çektikten sonra bu kısımdan da giriş yapıyoruz. Hedef ortada buluşmak. Şuanda yan personeller dahil olmak üzere 300 personel var. 30 kamyon ve 10-12 tane eskavatör ile çalışmalar devam ediyor" dedi.

Projenin tamamiyle 2019 Mart Ayı Başında tamamlanacağını sözlerine ekleyen Sezer, "Martın başı olarak hedefliyoruz. Daha erken olma ihtimali var ama başka olumsuzluklarla birlikte Martın başı itibari ile iki tüpü de açmayı hedefliyoruz. Benim şahsi görüşüm trafik sıkışıklığının tamamen ortadan kaldırılacağı yönünde. Burası özellikle yaz aylarında yabancı turistlerimizle birlikte çok aktif oluyor. Şuanda halkımız baya sıkıntı çekiyor. Bittikten sonra inşallah bu sıkıntıların hiç biri yaşanmayacak. Burada güzel bir yeşil alan oluşacak. Park yerleri olacak ve daha rahat ulaşım olacak" şeklinde konuştu.

Trabzon halkından biraz daha sabır beklediklerini söyleyen Turgut Sezer, "Halkımız biraz agresif biliyorsunuz. Biraz daha sabırlı, hoşgörülü olmalarını bekliyrouz. Emin olun 7/24, bazen uyumak sızın çalışmaya devam ediyoruz. Tek amacımız halkımızın daha iyi hizmet alması." ifadelerini kullandı.

Kaşüstü Dalçık projesinde iki önemli tarih

Kaşüstü Dalçık projesinde iki önemli tarih
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber