İsmail Saymaz Trabzon'da Cumhuriyet mesajı verdi

Gazeteci İsmail Saymaz Trabzon'un Tonya ilçesinde düzenlenen söyleşiye katıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği söyleşide Saymaz kitaplarını imzaladı.

İsmail Saymaz Trabzon'da Cumhuriyet mesajı verdi

Ünlü gazeteci İsmail Saymaz, CHP Tonya ilçe örgütü tarafından "Türkiye Nereye Gidiyor" isimli söyleşiye katıldı. Söyleşiye halk büyük ilgi gösterdi. 


CHP Tonya İlçe Başkanı Muhammet Karadeniz yaptığı açılış konuşmasında:

"16 Nisan'da yapılacak halkoylamasında Türkiye yeniden dirilişini gerçekleştirecek, yeni bir soluk alacaktır. Yurtseverlerin, demokratların, Cumhuriyet'ten yana olanların Cumhuriyet'in kazanımlarını içine sindirenlerin mücadelesi ile verilecek her hayır oyu, ülkenin geleceğini karanlıktan kurtaracaktır." dedi.



CHP İl Başkanı Turgay Güngör ise, "16 Nisan referandumunda ülkenin 94 yıllık geçmişini Cumhuriyet dönemini sorgulaması, yok sayması ve geleceğinin ipotek altında alınması için yapılan tek adam rejiminin tesis edileceği bir aldatmacadır. Halkımızı aldatma işidir. Halkımız bu kararlı duruşuyla 16 Nisan'da bunların isteklerini ret edecektir." diye konuştu.

16 NİSAN'DA ÖNEMLİ BİR KARAR VERECEĞİZ

Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz söyleşide: "16 Nisan sadece bir seçim günü değil, sadece bir kampanya dönemi değil, sadece Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 15 yılı da değil... Bizim için 30-35 yıllık, 40 yıllık bir hikâye… Bu döne döne bugünlere geldi. 16 Nisan'da biz, Türkiye Cumhuriyet'i demokrat bir devlet mi, yoksa bir şirket mi olacak? Ona karar vereceğiz.

Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Uzun zamandır kimsesizler kendi Cumhuriyetini arıyor. Cumhuriyet'in muhatabı bence dağdaki çobandır. Cumhuriyet'in muhatabı bence taşeron işçidir. Cumhuriyet'in muhatabı bence köylüdür, öğrencidir, memurdur, atanamayan öğretmendir. Cumhuriyet değerlerini özümsemiş insanlar kendisi sahipsizine, kendi kimsesizine kimse olmak zorundadır." dedi.



DEVLETİN BÜTÜN İMKANLARINI CEMAATIN ÖNÜNE SERDİLER

Saymaz konuşmasına şöyle devam etti: "2010'da bir referanduma gittik. O günlerde ne deniyordu? Sözde yargıdaki askeri vesayet son bulacak, darbecilerle yüzleşeceğiz deniyordu. Ne oldu? Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu ile yüksek yargının yüzde 70'ini tabak içerisinde cemaate verdiler. Buyurun siz yönetin dediler. Nasıl oldu bu süreç? Bürokraside öyle veya böyle kalmış sosyal demokratları, vatansever insanları, sol görüşe mensup insanları davalarla tasfiye ederek oldu bütün bunlar… O Ergenekon ve Balyoz davaları ile devlet kıyım kıyım kıyıldı. Devletin bütün imkanlarını cemaatin önüne serdiler. Nihayet bir gün artık devlette ve kamuda tasfiye edilecek kimse kalmadığında, bir gün birbirlerini yemek zorunda kaldıklarında karşımıza 15 Temmuz'u uzanan bir yol çıktı. Üç yıl önce rahmeti Kamer Genç Fetullah Gülen'e  Fetullah diyor, AKP'liler ayağa kalkıyor. Hoca efendiye böyle diyemezsin. İnsanların sorularla geleceğinin çalındığı, devletin açık ayrımcılık uyguladığı ve kendisine benzer bir devlet yöntemi yaratma politikası sonucunda 15 Temmuz'a gelindi. 15 Temmuz bir gün değildi, 8 yıldır. Beklenen ve umulan o dur ki, Türkiye'nin bu denetimsiz günlerinden, Türkiye'nin bu antidemokratik günlerin daha demokratik günlerine geçişinin sağlaması idi."



KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

"Türkiye çoğulcu demokratik laik Cumhuriyet devleti sosyal hukuk devleti olacak mı? Yoksa bir şirket olarak mı yönetilecek? Buna karar vereceğiz. Adalet Kalkınma Partisi devleti seferber ederek devletin bütün cihazlarını seferber ederek evet kazansın diye uğraşıyor. Korkunun ecele faydası yok. Halen daha devlet bütün olanaklarını seferber ettiği halde Hayır'ı yüzde 45’in altına düşüremediler. Devlet bunu başaramadı. Tarafsız ve objektif anketlerde Hayır öndedir. Koşullar böyle olduğu müddetçe Hayır'ın kazanması kuvvetle muhtemeldir. Devlet şu an Hayır çıkmaması için bütün imkanlarıyla uğraşmaktadır.”

Saymaz, konuşmasının sonunda dinleyicilerin sorularını da yanıtladı.

Programın ardından CHP Tonya İlçe Başkanı Muhammet Karadeniz, Saymaz’a Tonya tereyağı armağan etti. Tonyahaber Gazetesi de Saymaz’a Tonya ile kitaplar verdi. Ayrıca İsmail Saymaz, okuyucuları için kitaplarını da imzaladı.






 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler