Hüseyin Örs: Trabzon'da esnaf bankaların haciz baskısı altında
TBMM'de konuşan Hüseyin örs: Trabzon'da 2018 yılında icradaki dosya sayısı 35295 oldu
TBMM’de İYİ Parti Grubu adına konuşan Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs “Trabzon'daki esnaf, Sanayi Sitesindeki esnaf, Uzun sokaktaki esnaf, Kunduracılar'daki esnaf, daha önceden almış olduğu kredileri ödeyemediği için, bankaların haciz baskısıyla karşı karşıyadır” dedi.
Abonelik Sözleşmesinden Kaynaklanan Para Alacaklarına İlişkin Takibin Başlatılması Usulü Hakkında Kanun Teklifi üzerine İYİ Parti Grubu adına konuşan ÖRS, getirilen teklif ile kime hizmet edildiğini anlayamadığını ifade ederek başladığı konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Muhatapları tarafından dile getirilemeyen, televizyonlarda, gazetelerde yer bulamayan, bir ekonomik kriz nedeniyle dara düşen, mağdur olan vatandaşlarımızın fatura yükünü hafifletmek, onlara ödeme kolaylığı sağlamak ve geçimlerini kolaylaştırmak varken, bu kanun teklifiyle kime hizmet edilmek istenmektedir?”
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs, memurların 3600 Ek Gösterge beklentisine vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü “Öğretmenlerimiz, polislerimiz, hemşirelerimiz, memurlarımız ve pek çok kamu personelimiz 3600 ek gösterge beklerken bu kanun teklifindeki aceleniz niyedir? Kaçak elektrik konusunda susanlar, patronların vergilerini affedip vergi yükünü vatandaşa bindirenler, TRT payıyla fatura şişirenler, vatandaşlarımızın çektiği sorunları daha ne kadar görmezden geleceklerdir? "İtibardan tasarruf olmaz." diyenlere sesleniyorum. Şirketleri geçtik, vatandaşlarımız dahi konkordato ilan etmeye başlarken daha ne kadar susacaksınız, daha ne kadar görmeyeceksiniz, daha ne kadar konuşmayacaksınız?”
Trabzon’da esnafın ekonomik sıkıntı içinde olduğunu vurgulayan Örs “Milletvekili olduğum Trabzon'da 2018 yılı itibarıyla, yani 2018'in 1 Ocağından 3 Aralık tarihine kadar 35.295 tane icra dosyası vardır. Yine, Trabzon ilimizde; 8'i Ortahisar, 1'i Maçka, 1'i Akçaabat olmak üzere 10 tane konkordato başvurusu vardır. Bunun anlamı şudur: Trabzon'daki esnaf, Sanayi Sitesindeki esnaf, Uzun sokaktaki esnaf, Kunduracılar'daki esnaf, daha önceden almış olduğu kredileri ödeyemediği için, bankaların haciz baskısıyla karşı karşıyadır” dedi.
Kanunun adı ile içeriğinin başka olduğunu öne süren ÖRS, konuşmasında Emeklilikte Yaşa Takılan milyonların mağduriyetini dile getirerek “Burada da içeriği ile başlığı farklı olan bu değişiklik teklifiyle siz neyi amaçlıyorsunuz? İcra ve iflas dosyalarında 20 milyon sınırına gelen ülkemizde vatandaşın, evine aş getirme derdi varken, üniversite mezunu gencin iş kaygısı varken, emeklinin ayın sonunu getirememe korkusu varken, çiftçinin ürünü beş para etmezken, emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaşımızın mağduriyeti gün gibi ortada dururken, kısaca, milletin derdi başkayken bu kanunu hazırlayanların derdi nedir acaba?” diye sordu.
Konuşmasının son bölümünde TBMM’ye çağrıda bulanan Örs: “Biz milletvekiliyiz, milletin vekiliyiz. Evine ekmek götüremeyenler, ekmeğini çöpten toplayanlar, değil ay sonunu ayın ortasını getiremeyenler, çoluğuna çocuğuna cep harçlığı veremeyenler, kirasını, faturalarını ödeyemeyenler, borcu borçla kapatanlar, kredi kartının asgarisini ödeyerek ev geçindirmeye çalışanlar, pazara sadece gece çıkacak hâle gelenler gözlerini Meclisimize dikmiş, kulaklarını bize vermiş, bir çözüm ve bir ses beklemektedir. Bu ses Gazi Meclisten yükselmeli; vatandaş, dermanını burada görmelidir” dedi.