Haber61 ses getirdi - Ağasar’ı kirletenlere ilk ceza geldi.. 

Dereyi kirleten işletmeye ceza kesildi.

Haber61 ses getirdi - Ağasar’ı kirletenlere ilk ceza geldi.. 

Haber61 Haber Servisi

Haber61’in AĞASAR’DA ŞOK GÖRÜNTÜLER haberi ses getirdi… Trabzon Valiliği harekete geçti… Dereyi kirleten işletmeye önce ‘çalışma şartlarına uymadığı gerekçesiyle’ 58 bin lira ceza kesildi. Şimdi de numuneler alındı, sonuçlar geldiğinde işletme ağır bir cezayla karşılaşabilir.

Trabzon’un Şalpazarı İlçesi yolunun 2 km içerisinde Ağasar Deresi üzerinde balıklar ölü bulundu. Karaya vuran balıklar vatandaşları şok etmişti. Bu bölgede bulunan bir işletmenin zehirli atık dereye boşalttığı tespit edildi. Trabzon Valiliğinin talimatı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün soruşturmasıyla önce işletmeye  ‘çalışma şartlarına uymadığı gerekçesiyle’ 58 bin lira ceza kesildi.

Ardından da balık ve su numuneleri alınarak tetkik edilmek üzere laboratuara gönderildi. Bu numuneler geldiğinde zehirlenme ve kirlenme resmi olarak tespit edildiğinde işletmeye kapama yada ağır bir ceza uygulanacak. 

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Haberi gördüğümde şaşırdım, kimler buna sebep olduysa gerekli cezai uygulamaların yapılması için ilgili yerleri aradım. Kabul edilebilir gibi değil. Doğamıza sahip çıkmak bizim gelecek nesillere borcumuzdur. Bunun bilincinde hareket etmeliyiz” dedi.

ağasar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber