Gümrükçüoğlu açıkladı! Trabzon'a hafif raylı sistem...

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu basınla buluştu.

Gümrükçüoğlu açıkladı! Trabzon'a hafif raylı sistem...

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu düzenlediği değerlendirme toplantısında, hafif raylı sistem konusunda açıklamalar yaptı.

Gümrükçüoğlu, "Hafif raylı sistemin proje çalışmaları sonuçlandırıldı. Proje çalışamalarının 3 milyon maliyeti olmuştur. O günün koşullarında 3 milyon tutmaktaydı. Başka şehşirlerde daha küçük projeler daha fazla tutmuştur. Hafifraylı sistem Akyazı ana istasyondan Akçaabat Akçaakale,diğer taraftan üniversite ve havaalanına ulaşmaktadır. İlk başka Akyazı’dan Meydan ve Havaalanına uzanacak 1. bölüm uşlaştırma bakanlığına iletilmiştir. Bizzat bakana ulaşmıştır. Bizim yaptığımız ilk hesaplamaya göre ilk etap 800 milyon ve 1milyon gibi bir ücrete maal olacaktır. Bunu ulaştırma bakanlığımız gerçekleşitirdiğinde 30 yıl boyunca taksit taksit ödemeye razıyız. Şehrin tüm vatandaşlarının kullanım alışkanlığını kazandığında çok iyi bir ulaşım hattı olacak. Bu hat ile Havaalnından akyazıya 40 dakikada gidilecek. Bu şehrin trafiğinin rahatlaması için çok önemli bir adımdır." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber