Ferrero iftarda basınla buluştu

Ferrero, basın mensuplarına iftar yemeği verdi

Ferrero iftarda basınla buluştu

Haber61 Haber Servisi

Ferrero'nun basınla buluştuğu iftar organizasyonunda Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Bamsı Akın açıklamalarda bulundu.

Akın yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Trabzon bir ticaret şehri bunu da  fındık sektöründe görüyoruz. Biz de bu sektörün önemli parçalarından biriyiz. Fındık sektörüne baktığımızda fındık üretiminin yüzde 8-9'u Trabzon'da olurken ticareti yüzde 40 civarında, arada ciddi bir fark bulunmakta. Fındık özelinde bakarsak verim son yıllarda çok ilerlemiyor bunu arttırmak mümkün. Biz bununla ilgili bir çok program düzenliyoruz. Trabzon'un ticaret gibi, fındıkta da çok iyiyerlere geleceğine biz inanıyoruz. 120 Kişilik ekibimiz var bunun 15'i Trabzon'da. Burada model bahçelerimizle neler yapılabileceğini gösteriyoruz. İyi tarım uygulamalarını anlatmaya çalışıyoruz iyi de geri bildirimler alıyoruz. Sosyal projelere de önem veriyoruz.

Ferrero iftarda basınla buluştu

Fındık sektörü için en önemli gelişim alanlarından birisi sektöre gençlerin katılımının devam etmesi. Bu projede gençlere kariyerlerinde fındık tarımının çok iyi bir alternatif olduğunu göstermeye çalıştık. Bizim için değer zincirini mükelleştirmek yolunda her adım çok önemli. Bu da iyi tarım uygulamalarıyla başlar iyi üretimle devam eder. Etik çevre bilinci yüksek iş modeliyle bu iş desteklenir. Bu da sektör için çok önemli. Dolayısıyla Ferrero olarak gıda sektörünü ve son tüketicinin bu konudaki taleplerini bütün değer zincirine yansıması için de öncü olmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber