Cüneyt Zorlu: Ulaştırma Bakanı’na da aynı cezayı kesecek misiniz?

2022 yılı ilk meclis toplantısı bugün gerçekleşti.

Cüneyt Zorlu: Ulaştırma Bakanı’na da aynı cezayı kesecek misiniz?

Haber61 Haber Servisi - Ortahisar Belediye Meclisi’nde 2022’nin ilk toplantısı yapıldı.

Toplantıda söz alan CHP’li meclis üyesi Cüneyt Zorlu iki konuda soru yöneltti. Zorlu'ya Ufuk Hoş ve Ahmet Metin Genç cevap verdi.

CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, “Yapı Kontrolden şikayetler geliyor. Bahçelik Mahallesi’nde Galip Birinci adlı vatandaşa ceza vuruldu. Müştemilat yaparken bir kazı ortaya çıktı. Komşusu tarafından şikayet ediliyor. Cezayı taşeron yiyor. Adam delikanlılık yapıp düzelteceğim diyor. Encümen kararıyla cezayı ona kesiyorsunuz. 4 bin küsur lira kesildi. Ufuk Bey cezayı indirim dedi indiremedi. Galip Birinci denen arkadaşımız var. Kendisi engelli bir vatandaş. Bu konuda bir yıl oyalanmama rağmen çözüm bulunmadı” diyerek bilgi istedi. 

Zorlu ayrıca eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’a ait olduğu belirtilen ara ile alakalı soru yönelterek burada kaçak bina yapılıp yapılmadığını sordu. 

Zorlu “Kavala’daki bir parselde Eski ulaştırma bakanı Mehmet Cahit Turan’ın parseli birinde özel lise inşaatı yapılıyor. Kuralı uygun yapılıyor. Burası bize geldi. 1 olan emsali 1.20 istenmişti. Diğer parselinde ise burada ne yapılıyor diye gidip baktım parselde temel atılmış. 7 katlı bina çıkmış. Burası ruhsatsız. 1.5 ayda 7 katlı ruhsatsız bina dikmişler. Sorularım şunlar: Bu inşaatın ruhsatı var mı? Ben olmadığını biliyorum. Yapı denetim firması hangisidir? 4 kat izni var 7 kat nasıl yaptı? Yoldan kot alırken kime güvendi? Özel lise binası ruhsatlı ilken ruhsatsız binayla nasıl birbirine bağlandı?  Mescid işleyerek ruhsat almak istiyor. Buna izin verecek misiniz? Daha önce 1 kat fazla çıktı diye ceza kesilen vatandaşımız vardı. Burada da aynı ceza uygulanacak mı?” Şeklinde konuştu.

HOŞ’DAN CEVAP
Ufuk Hoş da Cüneyt Zorlu’ya cevaben “Encümen de 1335 karar aldık. Bu kararlarda kim kimdir bakmayız. Kendisi bana bir konu iletti. Konuya kanunlar içerisinde çözüm bulacağımızı söyledim. O bölgede kişilerin kendi içerisinde de bir sorunları var. Af kararı alamadığımızı içişleri bakanlığının kanunu var. Başkanımızın bana kanunlar çerçevesinde çözün talimatı var. Bunu bu şekilde burada söylemeniz ikili konuşmalarımıza dikkat etmem gerektiğini düşünüyorum.  Galip Birinci’yi tanımam senden duydum CHP’li olduğunu. Hukukun gerektiği bir şeyi ben yaparım. Hukukun izin vermediğini de yapamam.  PKK’lı konusunda da ben size öyle bir şey söylemedim. Siz başkanıma dediniz ki işe alınanların araştırması yapılıyor mu dediniz, ben bir başkasına yazarken siz duydunuz siz ve dediniz “PKK’lı olmadıklarını nerden biliyorsunuz?” diye. Eğer ben polemik oluşturmak istesem derdim “Trabzon’da PKK’lı olmaz” diye. “ ifadelerini kullandı.

GENÇ: TENEZZÜL ETMEZ
Cüneyt Zorlu’ya Başkan Ahmet Metin Genç de cevap verdi. Genç şöyle konuştu;

Cüneyt Bey ikinci dönem belediye başkanıyım. Hiçbir dosyanın siyasi görüşünü sormadım. Bunu temin ederim. Bu konuyu bana ufuk bey söyledi. İlk kez sizin partinizin mensubu olduğunu öğrendim. Önemli de değil. 
Ufuk bey bana iletti. Ben de hukuk çerçevesinde yapabileceğimiz bir şey varsa yapalım dedim. Hukuk dışında bir şey yapamayız sayıştay denetliyor bu kurumu.
İkinci konu da şu. Şehrimizin evladı Cahit Turan Bakanımız var. Size gıyabında temin ederim ki hukuksuz bir işi yok. Eğer bir eksiklik varsa arkadaşlarımız baksın. Ama kesinlikle söyleyeyim o böyle işlerle işi olmaz. Orada bir eğitim kurumu yapılıyor bir heyecanla. Ama bizim bir eksikliğimiz varsa bakarız ama Cahit Turhan Bakanımızın böyle işlere tenezzül etmez. Partili diye demiyorum hiçbir şekilde tenezzül etmez. Belediye adına bizim bir işlem eksiğimiz varsa bakalım. Ama Cahit Beyin Rant elde ettiği konusunu kabul etmez.  Ama iki konu içinde söylüyorum siyasi bir münazara yoktur.
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler