Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'da halka seslendi: "16 Nisan referandumunda Trabzon'da sandıkları patlatmanızı bekliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da konuştu

Haber61 / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış törenine katıldı.

Trabzon Atatürk Alanında yapılan açılış törenine Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehri Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İlçe belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümükçüoğlu, “Bu muhteşem kalabalığı Trabzon tarihi görmedi. Bunu meydana getiren birliğimizi temin eden sizlersiniz. Bütün ilçelerimiz burada. Biz hep beraber Trabzon’unuz. Buradaki tarihi buluşmada Recep Tayyip Erdoğan’ı birlikte karşılayacağız. 15 Temmuz’da mu meydanda nasıl ayağa kalktıysak yine ayağa kalkacağız.” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Trabzon’un ulaşım sorunlarını çözeceğiz. Demiryolu ve yanında Yüksek Hızlı tren yapacağız.” fadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,” Trabzon bizi terbiye etmeye çalışanlara öyle bir tokat vurki yerlerinden kalkamasınlar. İster PKK olsun, FETÖ olsun, Almanya, FETÖ olsun hepsi top yekün gelsinler bize Trabzon yeter bize Türkiye yeter. Allah Bizi size mahcup etmesin inşallah Allah’a emanet olun.” şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Trabzon büyük bir hazırlık içinde. Bir amacınız var. Çok heyecanlı gördük sizi. Yarın kalan bir işin tamamlanması var herhalde Trabzon. 16 Nisan’da bütün terör örgütlerini kaleye geçireceğiz. Gazanız mübarek olsun.”

HABERİN FOTOĞRAFLARINA BAKMAK İÇİN TIKLAYIN



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

"Toplam bedeli 469 Milyon TL olan 57 projenin Trabzon’da hayırlı olmasını diliyorum. Trabzon’umuzun doğalgazının olmadığı yer kalmayacak. Trabzonlu hemşerilerim bu modern yaşamı kazanmış olacaklar. Zigana tüneli sadece Trabzon için önemli olan bir proje değil. Herkes bu rahatlığı görecek. Trabzon Erzincan arasında yapılacak olan demiryolu projesinin ihalesi bu yıl yapılacak. Bugün sadece kendim gelmedim. Yanımda birçok bakan arkadaşımla beraber geldim.
Biz bu millete aşığız. Bu sevdanın önünde kimse duramaz. Trabzon Türkiye’nin huzurunun güvenliğinin geleceğinin kilididir. Trabzonlu yanlış yapan devlet görevlisine kıza ama devletine toz kondurmaz. Bunun için devletimizin en önemli bakanlığını İçişleri Bakanlığını Süleyman Soylu’ya emanet ettik. Terör örgütleri konusunda çok başarılı bir çalışma ortaya koyan bakanımıza teşekkür ediyorum. Evlerin altında şehir kurdular. Oralara girdik. Şehitlerimiz oluyor. 
Her yerde olduğu gibi Terörle mücadelede de Trabzon farkını ortaya koyuyor. Bu mücadelede Trabzonlu şehitlerimiz 21 kişi. Ahmet Çamur Kardeşimizin cenazesine bende katıldım. Sonradan bu kardeşimizin şehadetinde FETÖ parmağı olduğunu öğrendim. Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki ben idama varım. Sayın Bahçelinin kararın belliydi zaten. Başbakan sayın Yıldırım kararını zaten biliyorum. 16 Nisan’dan sonra bu bana geldiğinde tereddütsüz onaylarım. Beni başkalarının ne dediği ilgilendirmez. Benim 249 şehidimin hesabını kim verecek. Gerekirse bunun içinde bir gensoru halkoylaması yaparız. Millet idam diyorsa iş bitmiştir." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan'da sandıktan "evet" sonucunun çıkmasının ardından parlamentondan geçirilip önüne getirilecek idam kararını onaylayacağını bildirerek, şöyle konuştu:

"Başta 249 şehidimiz olmak üzere onları af yetkisi bende değildir, devlette değildir. Dolayısıyla böyle bir yanlışa da düşmem. Çünkü ne milletime bunun hesabını verebilirim ne de Rabbime. Diyorlar ki 'Avrupa Birliği buna iyi bakmaz. George ne der, Hans ne der, Helga ne der?' Onlar ne derse desin. Ben Ahmet ne der, Mehmet ne der, Hasan ne der, Hüseyin ne der, Ayşe ne der, Fatma ne der, Allah ne der ben buna bakarım. Bu işin kararını da milletimle beraber veririz. Gerekirse al sana bir referandum daha, gene referanduma gideriz." 

FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı akşam Marmaris'te bulunduğunu ve oradan cep telefonundaki Face Time uygulamasını kullanarak vatandaşları meydanlara çağırdığını anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"81 vilayet meydanlara döküldü. Ben de Yeşilköy Havalimanı'nda milletimle beraber oldum. Ama o saatte birileri de kaçıyordu. Kimdi o kaçan? Kılıçdaroğlu kaçıyordu. Havaalanında iniyor oradan Bakırköy'de ilçe başkanının evine gitmiş. Hadi sen de orada dursaydın işte. Orada milletinle beraber olsaydın. Aslında 7 Ağustos'a davet ettiğimde bile gelmedi aslında. Daha sonra kendi çevresi, baskı baskı... Önce bize gelemeyeceğine dair cevap verdiler, son gün geleceğini bildirdiler. Niye, baskılara dayanamadı. Bunlarda yürek yok. Bunlarda yalan çok ama yürek yok. Bu ülkenin yıllarca ekmeğini yiyen birisi Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, MİT'i, Özel Harekat Dairesi'ni bombalar mı? İçinizde zerre kadar onuru olan bir kimse 16-17 yaşındaki gencecik çocukları, kadınları, kendi silah arkadaşlarını sırtından vurur mu?"

SEN KİMİ DENİZE DÖKÜYORSUN TERBİYESİZ!

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

“Yenikapı ruhu var mı yok mu onu tartışıyor. Senin haddine mi, geç ya. Sen ne anlarsın Yenikapı ruhundan. Yenikapı ruhunda birlik, kardeşlik, beraberlik, ezan, bayrak, vatan var. Bayraktan bahsediyor. Sen bayraktan bahsetme. Senin biz Hakkari’de yaptığın mitingde bayrak sevgini biliriz. Son orada bir tane Türk bayrağı gösteremedin. Kendi partinin bayrağını bile gösteremedin. Orada HDP’lilerle miting yaptın. Sen kime ne konuşuyorsun. Sorsan demokratlığı kimseye bırakmaz. Sen önce milletvekiline hesap sor. Sen kimsin, sen kimi denize döküyorsun terbiyesiz. 16 Nisan’da bu millet evet diyecek, sen denize dökeceksin. Ulan seni yola çıkartmazlar. Sen Samsun’dan yola çıkacaksın öyle mi. Samsun’dan yola çıkamazsın be. Bunlar Türkiye’yi unutmuşlar, nerede ne var haberleri yok. Zaten meydanlara çıkamıyorlar. Kahve köşelerinde, çay sohbetleriyle işi geçiştiriyorlar. Meydanlara çıkmaya yüzleri yok. Zaten CHP’yi kazıyınca altından faşizm çıkar dediğimizde kızıyorlar. Yalan mı işte örneği ortada. Denize dökermiş terbiyesize bak. 16 Nisan işte milleti, onun tercihlerini, değerlerini, haklarını hiçe sayan işte bu tek parti dönemi artıklarının defterlerinin dürüleceği gündür. Yeni sistemde cumhurbaşkanı milletin yarısından bir fazlasının oyuyla seçilmek zorunda. Milli iradeye hayır diyemezsin, millete hakaret edemezsin. Millete hakaret eden bu kafanın bırakın seçilmeyi, yüz bin imza bulup aday olabilmesi bile mümkün değildir. Biz bu tipleri denize filan dökmeyeceğiz. Biz bunları inşallah bir siyaset müzesine koyacağız. Çünkü bunlar ibretlik, bunlar türlerinin son örneği. Gelecek nesiller bu eziyetten kurtuluyor. Ben densizlere ağzının payını vermek için Trabzon hazır mısınız?”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Meydan Projesi 2. Etap kısmında restore edilen tarihi belediye binasının da açılışını yaparak, basın mensupları ile fotoğraf çektirdi.




























 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber