Belediye meclisinde Barış Pınarı Operasyonu'na destek Araplara tepki

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi özel oturum gerçekleştirdi

Belediye meclisinde Barış Pınarı Operasyonu'na destek Araplara tepki

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi Barış Pınarı Operasyonu'na destek amacıyla olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.

Meclisin açılışında konuşan Başkan Murat Zorluoğlu, “Bildiğiniz üzere Suriye’nin kuzeyine yuvalanan terör örgütlerinin sınırlarımızda tehdit oluşturması üzerine Barış Pınarı Harekatı başlatılmış, dün yapılan görüşmeler neticesinde ise askeri başarımız, diplomatik zaferle taçlanmıştır.  Ülkemizin tek amacı sınırlarımızdan PKK’nın temizlenmesi ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanmasıdır. Bu bağlamda Barış Pınarı Harekatı amacına ulaşmıştır. Türkiye’nin istediği güvenli bölge oluşturulacak ve bu bölge kahraman Türk Ordumuz tarafından kontrol edilecektir. Barış Pınarı harekatı süresince Türkiye, yaptırım tehditleri karşısında geri adım atmamış ve sınırlarımızın güvenliği noktasında kararlı duruunu tüm dünyaya göstermiştir. Neticede sahada yürütülen başarılı operasyon masada teyit edilmiştir. Türkiye terörle mücadelesine çok yönlü olarak sürdürmeye devam edecektir.  Sayın Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği üzere “İnsanlığın temel düşmanı terörü yendiğimizde daha çok hayat kurtulacaktır” dedi. 

Zorluoğlu’nun konuşmasının ardından ise AK Parti, CHP; İYİ Parti ve MHP Grup Başkanvekillerinin ortak imzası bulunan Barış Pınarı Harekatına destek metni okunarak gündeme alındı. Metin okunarak mecliste oy birliği ile kabul edildi. 

Onaylanan Önerge metninde şu ifadelere yer verildi

Barış Pınarı Harekatını Destekliyoruz

Ülkemiz, Fırat'ın doğusunda terör örgütleri PKK PYD/YPG ve DEAŞ'ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklanna, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekatını başlatmıştır.

Öncelikle bilinmelidir ki bu harekât Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına alan Banış Pınarı Harekatı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir.

Barış Pınarı Harekatı, terörden ve terör örgütlerinden beslenenlere de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat'ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır.

Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye'nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkının ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir.

Bu çerçevede, Belediye Meclisi olarak Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetciğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Inanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir. ülkemizin bekasıdır. Harekatın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz.

Başkan Zorluoğlu, dün yaşanan gelişmelerle ilgili konuştu ardından ise meclis üyelerine söz verdi.

ARAP LEVHALARI KALDIRILSIN

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “Burada önemli olan Barış Harekatından ziyade, bu Barış Harekatından bizim dost ve düşman ülkeleri bize bir kez daha görme fırsatı sundu. Bunlara da bu meclisten yaptırım uygulanmasını istiyorum. Saygısız edepsizce hazırlanmış mektup var. Gazi Mustafa Kemal’ın kurudğu cumhuriyetin, Cumhurbaşkanına kimse hakaret edemez. 1. Dünya Savaşında olduğu gibi şimdi de arkamızdan Bizans oyunları çevirmeye çalışan Arap ülkelerini kınıyorum. Trabzon içerisinde gezen Arap levhalarının hiçolmazsa meclis olarak kaldırılmasını talep ediyorum. Biz CHP olarak Genel Başkanımız bundan 7 yıl önce bu suriye meselesinde strateji belirlemişti ve şunu demişti: Ortadoğu Bataklığına aman aman girmeyelim. Fakat biz orada müttefik ülkelerin yanında yer aldık” dedi.  “Gelinen noktayı hep beraber görüyoruz” diyen Şahin, iktidarın Suriye resmi makamları ile irtibat kurulmasını istedi.

ARAP DEVLETLERİNİ KINIYORUM

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu "Barış Pınarı Harekatı'nın durudulması bugünkü toplantımızda konuştuklarımızı değiştirdi. Bu anlaşma askerimizin saha başarısını golgelemeyecektir. Biz bir olduğumuz zaman başkasına ihtiyaç yok. Biz havyarla beslenmedik. Bize yapılan tehditler bizi korkutmadı ekmek ve hosafımız hala var. Mecliste olan bir partinin varlığı beni rahatsız etmiştir. Yapılan anlaşmada ki üç maddenin muğlak. Büyük Ortadoğu projesi ortadadır. Bu muğlak maddeler nedeniyle azınlıklar ifadesi mutlaktır. Silahların teslim edilmesi muğlaktir ve 35 km'lik alanı kim yönetecek Amerika'ya çok da güven olmaz. Arap devletlerini kınıyorum.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanını ayrıca kınıyorum.  Türk devletleri geç de olsa açıklama yaptılar. " ifadelerini kullandı

TÜRKİYE'NİN DÜŞMANLIĞI SERTTİR
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Erhan Nadir ise  "Cephede savaş yapan askerimize Allah yardımcı olur. İnşallah askerimiz sağ salim evlerine döner ve inşallah Suriyeli kardeşlerimizde evlerine sağ salim döner. Türkiye'nin dostluğu çok önemlidir ama düşmanlığı da çok serttir. İslamiyet'in en büyük savunucusu Türkiye'de, Arap ülkeleri saltanatlarini korumak için Avrupa'nın her dediğini yapmaktadırlar. Onları kınıyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber