Başkan'dan kaçak yapı çıkışı: Gecekondudan berbat

Trabzon genelinde yaylalardaki kaçak yapıların yıkımı sürerken, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen yaylalardaki yıkımları destekledi.

Başkan'dan kaçak yapı çıkışı: Gecekondudan berbat

Trabzon'un Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, "Yaylalardaki kaçak yapılar gecekondudan berbat" dedi. 


Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Belediye Ekim ayı meclis toplantısında gündem dışı konuşarak, yaylalardaki kaçak yapılaşmaya değindi.

Şefik Türkmen, yaylalardaki kaçak yapılaşmayla mücadele ile ilgili “Kimse gecekondu görmek için bu yaylalara gelmez. Yaylalardaki kaçak yapılar gecekondudan berbat. Bunlar bizim millî değerlerimizdir. Hepimiz birlikte sahip çıkacağız.” dedi.

Akçaabat Belediyesi olarak Büyükşehir Yasası’ndan itibaren kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmalarını başlattıklarını belirten Türkmen “Muhtarlarla birkaç defa toplantı yaparak bu konuyu dile getirdik. Fırsat bulduğum her ortamda bu konuyu dile getiriyorum. Yayla şenliklerinde özellikle bu konuyu defalarca anlattım. Basın vasıtasıyla da konuyu gündeme taşıdık. Kimsenin mağdur olmaması için uğraştık. Zaten şimdiye kadar fazlasıyla yapılaşma oldu yaylalarda. Bu zamandan sonra yapılmasın. Yapılanlar nasıl halledilir, bu bizi aşan bir konudur.” diye konuştu.

Yaylalardaki yapılaşmanın bir zorunluluktan doğmadığını vurgulayan Türkmen “Tamamen ‘ileride izin verilmeyecek, şimdiden yapayım’ düşüncesiyle yapılaşmalar arttı o bölgelerde. Buralar kamuya ait yerler. Oraları korumamız gerekiyor. Buralar yayla… Hayvancılığın yapıldığı yerler. Öncelik hayvancılara aittir. Oralardaki çayırın, çimenin korunması gerekiyor. İnsanlar çayırın, çimenin en güzel yerine bina yapıyorlar. Hayvancılıkta yararlanacağımız yerler kısa vadeli keyifler için ev yapıyorlar. Senede 1-2 defa ya gidiyor ya gitmiyor ama ev yapıyor.” ifadelerini kullandı. akçaabat Postası 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber