Atatürk'ün Trabzon'a gelişi kutlandı

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'a gelişinin 98'inci yıl dönümü dolayısıyla tören yapıldı.

Atatürk'ün Trabzon'a gelişi kutlandı

15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı'ndaki törende, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ataman, programda, Atatürk'ün Trabzon'a ilk gelişinin 15 Eylül 1924, ikinci ziyaretinin ise 27 Kasım 1930'da olduğunu söyledi.

Atatürk'ün Trabzon'a son ziyaretini 10 Haziran 1937'de yaptığını, Atatürk Köşkü'nde konaklayarak vasiyetini de orada yazdığını belirten Ataman, Atatürk'ün Trabzon için önemini dile getirdi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan konser verdi.

Törene, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, kamu kurumlarının müdürleri, askeri erkan, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

FcriZL-WIAMf5Rx

FcriZL4XwAAaOnn

FcriZL6XgAE3xxM

FcriZL_WAAEmGyt

FcriaKQXkAQjgb3

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber