Anahtar Deliği 18.03.2021

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 18.03.2021

Ayvazoğlu elektrik aksaklıklarını Bakan’a anlattı

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. Fatih Dönmez’i ziyaret etti.

Ayvazoğlu bu ziyarette Bakan Dönmez’e Trabzon ve bölgede elektrik konusunda yaşanan aksaklıkları aktardı.

Ayvazoğlu yaptığı açıklamada  “Sivas Milletvekilimiz Sn. Semiha Ekinci ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde, bölgemizde elektrikle ilgili yaşanan teknik aksaklıkları ve vatandaşlarımızın taleplerini ilk ağızdan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. Fatih Dönmez’e arz etme fırsatı yakaladık. Zatıalilerine arz ettiğimiz konulara yakından alakadar olup çözüm odaklı yaklaşımı ile desteklerini esirgemeyen kıymetli Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Anahtar Deliği 18.03.2021
 

Zorlu’dan AK Parti ve MHP’nin tepkilerine yanıt

CHP Ortahisar Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, geçtiğimiz gün Andımız’ın kaldırılmasıyla ilgili eleştirilerde bulunmuştu.

Bu açıklamalar hem AK Parti hem de MHP cephesinden tepki çekti. Dün de bu tepkiler bu köşeden size aktardık.

Zorlu bu tepkilere de karşılık verdi.

Zorlu şu ifadeleri kullandı;

“Andımız la ilgili açıklamamız birilerini rahatsız etmiş. Milleti aptal kendilerini akıllı sananlar sıraya girmişler. Ortakları oldukları iktidarın, Andımızın kaldırmasını içine sindirenler, daha önce yaptıkları açıklamaları unutmadan utanmaları gerektiği hatırlatırım.  Ayrıca muhatapları Danıştay değil daha önce söyledikleri gibi ortak oldukları partidir.”
 

Hacıkasım otoparkı satılıyor

Trabzon’da Tanjant üzerinde Hacıkasım mevkiinde yapılan otopark satılmaya hazırlanıyor.

Duyumlara göre Büyükşehir Belediyesi otopark için Beşikdüzü’nden bir iş adamı ile anlaşmak üzere…

Rakam için konuşulan ise 120 Milyon TL civarında olduğunu öğrendik.

Kısa süre içerisinde konunun belediye meclisine getirileceği belirtiliyor.

Hacıkasım otoparkı ilk olarak 750 araçlık planlasa da sonradan 311 araç kapasitesitesine düşürüldü. Otopark projesinin içinde ayrıca 7 adet dükkan ile 1 restoran yer alıyor. Öte yandan projenin yapımına bugüne kadar 100 Milyon TL’yi aşkın harcama yapıldığı belirtiliyor.


Gelecek Partisi Trabzon’da Andımız istifası

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’nin Trabzon teşkilatında “Andımız” krizi çıktı.

Davutoğlu’nun Andımız’ın kaldırılmasına destek verici açıklamaları sonrasında partinin kurucu üyelerinden olan Bekir Sami Eyüboğlu partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Sosyal medyadan  “Arkadaşlar Bir Dostumun Hatırını Kıramayarak Girdiğim Siyasi Partiden Bu Akşam Gelişen Olumsuzluktan Dolayı Ayrılmış Bulunmaktayım Ne Mutlu Türküm Diyene Varlıgım Türk Varlıgına Armagan Olsun” açıklaması yapan Emiroğlu, partinin Whatsapp grubundan ise "Arkadaşlar hepinizden özür dilerim ilimizde kurucusu oldugum Gelecek partsinden genel başkan Ahmet Davutoğlu nun yağtıgı andımızla ilgili açıklamasını  tavsip etmediğim için partiden istifa ettiğim için bu gurubuda kapatıyorum tüm arkadaşlarımdan özür dilerim herkeze selam ve saygılarımı sunarım" ifadelerini kullandı.
 

Babacan Trabzon’da

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve iki ilçenin kongresine katılmak bugün Trabzon’da olacak.

Babacan, saat 10:00’da Demirkırlar Sanayi Esnafı İle kahvaltıda bir araya gelecek. Saat 11:00’de Radison Blu otelde Ortahisar İlçe Kongresine katılacak olan Babacan saat 13:30’da partisinin Trabzon İl Başkanlığı Binasının açılışını gerçekleştirecek. Saat 14:30’da esnaf ziyareti gerçekleştirecek olan Babacan 17:00’de STK’larla Saat 18:30’da Basınla bir araya gelecek.

19.03.2021 Cuma günü saat 10:00’da Akçaabat İlçe Kongresine katılacak olan Babacan Cuma namazını Yavuz Sultan Selim camiinde kılacak. 14:00’da Akçaabat ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirecek olan babacan 16:30’da partisinin kadın ve gençlik kolları ile bir araya gelecek.

Ali Babacan’ın daha sonra Trabzon’dan ayrılması bekleniyor. 
 

Mumcu bu kez Maçka’da

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu göreve başlamasının ardından ilçeleri ziyaret etmeye devam ediyor.

Mumcu’nun dünkü adresi Maçka oldu.

İlk olarak partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden Mumcu daha sonra da esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Diğer ilçelerde yaptığı gibi MHP ilçe başkanlığını da es geçmeyen Mumcu, MHP İlçe Başkanı Muharrem Koç ile istişarede bulunarak Cumhur İttifakı olarak birlik mesajı verdiler.

Mumcu ayrıca İlçenin Ziraat Odasını, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifine ziyarette bulundu.

Anahtar Deliği 18.03.2021
 

Beşikdüzü’ndeki teleferik üzerine ilginç bir tartışma

Beşikdüzü Belediyesi’nin MHP’li meclis üyesi Önder Öztürk, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile ilçede bulunan teleferik nedeniyle İçişleri bakanlığı’nın Belediye başkanı ramis Uzun hakkında soruştura izni verdiğini söyledi.

Bu paylaşıma kayıtsız kalmayan Başkan Ramis Uzun ise Belediyenin resmi sosyal medya hesabından açıklama yaparak “Saygıdeğer Hemşehrilerim; Beşikdüzü Teleferik Tesisi hakkında İçişleri Bakanlığımızın soruşturma izni ile ilgili olarak Önder Öztürk  sosyal medyada paylaşım yaparak sanki Beşikdüzü Belediyesi'ni zarara uğratmışız gibi paylaşım yaptı.

Teleferik Tesisi İlçemiz ve Bölgemizde önemli bir yatırım. Çalışması ve atıl kalmaması için tabiki yapmamız gerekenleri yaptık.

İlgili Firmaya sözleşme hükümleri gereği ceza yazdık, eleştirildik.

Süre uzatımı verdik, önemli bir (16 Dükkan) alışveriş merkezi kazandırdık. Belediyemizin malıdır.

İlgili Firma eksiklikleri ile ihtarlar çekerek uyardık ve sonuçta yasal mevzuat gereği 01 Ekim 2020 tarihinde fesih edilerek teminatlarına el koyduk ve ödenmesi gereken hususlarla ilgili icra takibi başlattık.

Tesis Belediyemizin malıdır.

Bizim haksız, hukuksuz bir eylemimiz yoktur.

Ramis Uzun'un olduğu yerde haksızlık, hukuksuzluk olmaz.

Bu paylaşımı yapanları da, beni de halkımız iyi bilir.

Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir husus yoktur.

Gerekirse çamur atmaya kalkanlarla da Yüce Yargıda hesaplaşacağım.

Saygılarımla.” İfadelerini kullandı. 

Asıl ilginç tartışma ise sosyal medyada yapılan bu paylaşımın altındaki yorumlarda yaşandı. Önder Öztürk “Görüşürüz” cevabını verince Başkan Uzun’dan “Tabiki görüşelim” cevabı geldi. Yine Öztürk “Nerde görüşelim” sorusunu sordu. Başkan Uzun ise “En kısa sürede ya gel ya ben geleyim veya istediğin yerde Gel görüşelim” şeklinde cevap verdi. Son olarak Öztürk “Başkan bey görüşürüz.sanırım saat geç oldu uykusuz bıraktım sizi yarın 08 de belediye ye gideceksiniz saat 02.50 oldu. Mesai var yarın” mesajı ile bu ilginç tartışmayı sonlandırdı.

Eşine rastlanmamış bir hal alan bu tartışmaların nereye varacağını biz de sizler gibi yakından takip edeceğiz.

Anahtar Deliği 18.03.2021

Anahtar Deliği 18.03.2021

Anahtar Deliği 18.03.2021

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler