AK Partili Çebi'den 27 Mayıs açıklaması "Demokrasi tarihinin utanç vesikası"

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 27 Mayıs ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Partili Çebi'den 27 Mayıs açıklaması "Demokrasi tarihinin utanç vesikası"

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, “Demokrasi tarihinin utanç vesikası 27 Mayıs ihtilaliyle darağacına gönderilen sadece başbakan, bakan değil milli iradenin sahibi aziz milletimiz olmuştur. Yarın, 28 Mayıs seçimiyle hem 27 Mayıs’ın hesabını soracak hem de milli irade düşmanlarını tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz.” dedi.

27 MAYIS İHANETTİR
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 27 Mayıs ihtilalin yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. 27 Mayıs Darbesini “milli irade ile arasına perde çekenlerin demokrasiye, vicdanlara, hukuka ve insanlığa yönelik ihaneti” olarak tanımlayan Çebi, şöyle devam etti: “Milli iradenin teveccühü ile iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının Türkiye’nin inşasına yönelik adımlarından rahatsız olan vesayetçi zihniyet kısa sürede harekete geçti.

RAHATSIZ OLDULAR
Aziz milletimizin milli ve manevi değerlerini Anadolu coğrafyasından silmeye çalışan CHP iktidarının antidemokratik uygulamalarını rafa kaldıran merhum Menderes, tek parti rejiminin en büyük ayıplarından Türkçe ezan uygulamasını kaldırarak Anadolu’nun Ezanı Muhammedi’ye olan özlemini gidermiştir.

DARAĞACINA GÖNDERİLEN MİLLET OLMUŞTUR
Millet iradesine savaş açan, milli ve manevi değerleri yok etmeye çalışan zihniyet, demokratik yollarla seçilen yönetime antidemokratik yöntemlerle el koyarak seçilmiş yöneticileri tutuklamış, sözde yargılamalar ile masum insanları hukuk dışı şekilde darağacına göndermiştir. Darağacına gönderilen esas itibarıyla milli iradenin sahibi aziz milletimiz olmuştur.”

YARIN HESABINI SORACAĞIZ
Yarın yapılacak olan 2.Tur Cumhurbaşkanlığı seçimine değinerek sözlerini sürdüren Çebi, “28 Mayıs seçimlerinin arifesinde aziz milletimiz hem 27 Mayıs’ın hesabını soracak hem de milli irade düşmanlarını tarihin tozlu sayfalarına gönderecektir. Bu vesileyle 27 Mayıs Darbesi’nin yıl dönümünde, merhum Başbakan Adnan Menderes'i, yol arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber