Ahmet Kaya'dan TFF seçimleri açıklaması! “Siyaset futboldan elini çekmelidir”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya TFF seçimleri ile ilgili Haber61'e açıklamalarda bulundu.

Ahmet Kaya'dan TFF seçimleri açıklaması! “Siyaset futboldan elini çekmelidir”

Türkiye Futbol Federasyonu’nda seçim takviminin açıklanmasının ardından, kimin başkan olacağı tartışmaları, Türkiye gündemine oturdu.

Konuyla ilgili olarak Haber61 Haber Servisimize açıklamalarda bulunan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “siyaset futboldan elini çekmelidir” dedi.

İşte Ahmet Kaya'nın açıklamaları;

TEK GEÇER ŞART AKP’Lİ OLMASI!

"Türk futbolu maalesef bu sıkıntılı durumla karşı karşıyadır. Sadece bugüne özgü bir şey değil, AKP iktidarı ile zirve yapmış bir durum! Geçen dönemden de biliyoruz futbolla çok ilgisi olmayan insanlar sanayici, iş adamı, tüpçü… Bunların hiç futbol bilgisine bakmaksızın, tek geçer şart AKP yandaşı olması ve saray hükümetine yakın olmasıdır! Bu şartı yerine getiren insanlar bu görevlere getirildiler. 

TÜRK FUTBOLU GERİYE GİTTİ!

Mevcut iktidardan önce Türk futbolu dünyada başarılı bir mücadelesi veriyordu. Fakat bugünkü siyasi otorite ile birlikte Türk futbolu ileriye değil, daha da geri gitti. Ülkemizde, futbolun içinde doğmuş büyümüş her kademesinde görev almış, çok nitelikli insanlar varken futbolla alakası Federasyon başkanı yapıldı. Maalesef ki liyakate dayalı olmayan, sadece yandaşımız olsun mantığıyla bu göreve getirilen insanların, Türk futbolunu getirdiği yer ortada. O nedenle yapılanları asla doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz! 

SİYASET FUTBOLDAN ELİNİ ÇEKMELİ!

Futbol, futbol adamlarının işidir. Bizim derdimiz, Türk futbolunun dünyada başarılı olabilmesidir. O nedenle siyasetin futboldan elini çekmesini umut ediyoruz. Tüm futbol dünyası, kendi dinamikleriyle siyasetten bağımsız olarak, başa getireceği insanı seçebilmeli. Ama maalesef bu dediğimiz sadece temenni. Gördüğümüz manzara şu ki; AKP hükümeti sonuna kadar bu işin içindedir. Yine kendime yakın birini nasıl Federasyon başkanı yaparım, futbolu nasıl kendi himayem altına alırım diye, oradaki yapılanmaya direkt müdahil oluyor. Bunlar için önemli olan Türk futbolunun başarılı olması değil, yandaşlarını o görevlere getirip, Türk futbolunu kendi kontrolleri altına almaktır."

Haber61 - Haber Servisi - Atakan Kadıoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber