Trabzon CHP’de gözler ona çevrilmişti! Milletvekili adayı olmayacağını açıkladı

Trabzon’da milletvekili adaylık süreci hareketli başlarken CHP’nin etkin ismi aday olmayacağını açıkladı.

Trabzon CHP’de gözler ona çevrilmişti! Milletvekili adayı olmayacağını açıkladı

Haber61 - Haber Servisi - 2023 Genel seçimleri öncesinde adaylık süreci başladı. Trabzon’da da bu alanda hareketli bir süreç yaşanıyor.

Seçimlerin yapılmasına yaklaşık 2 ay gibi bir süre kalırken kamu görevlilerinin aday olmak için 16 Mart’a kadar mevcut görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor.
Trabzon CHP’de ise kimin aday olacağı konusunda çalışmalar sürüyor.

Partinin etkin isimlerinden ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi CHP Grup başkanvekili Turgay Şahin kendisine milletvekili adaylığı konusunda yoğun tavsiyeler olduğunu belirtip kararını açıkladı.

Şahin, milletvekili adayı olmayacağını net bir dil ile ifade etti.

Şahin açıklamasında “Seçimlere 61 gün kaldı. Kamu görevlilerinin istifa süresi 16 Mart'ta sona eriyor. Bugüne kadar gerek çevremizden, gerekse genel merkezimizden milletvekili adayı olmam için yoğun tavsiyeler aldım. Fakat düşündüm ki; Hemşehrilerim sağ olsunlar beni yerel seçimde hem Ortahisar, hem de Büyükşehir belediyesi meclis gurup başkanvekili yaptılar.
Görev süremiz Mart 2024 de bitiyor. Görevimden istifa etmem halinde bana oy verenlerin emanetine haksızlık ve saygısızlık yapmış olacağım.

Bu nedenle istifa edip, milletvekili adayı olmayacağım, görev sürem bitene kadar da memleketime ve milletime hizmete devam edeceğim. Kamuoyuna arz olunur.” İfadelerini kullandı.

Turgay Şahin-1

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber