Trabzon Büyükşehir Belediye meclisinde deprem gerginliği!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında deprem gerginliği yaşandı.

Trabzon Büyükşehir belediye meclisinin Şubat ayı meclis toplantıları devam ediyor.

İmar komisyonundan gelen maddelerin görüşmeleri sırasında söz alan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “İvedilikle belediyelerin ve bizim de kentsel dönüşüm stratejik belgelerimizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hızla çıkartıp, dönüşümleri hayata geçirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin de söz alarak "Bir hesap yaptım deprem sonrası devletin 200 milyar dolarına malolacak. Bugün depremde iş adamı da ölmüş, futbolcusu, siyasetçileri de ölmüş. Bize çok büyük görevler düşüyor. Komisyona, belediye başkanlarımıza söylüyorum, korkmayalım, bu işten taviz vermeyelim. İmar afları, tadilatları kaldıralım. Kendi, kendimize zulüm ediyoruz ondan sonra vahlanıyoruz” dedi.  

AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Yaylalı daha sonra söz alarak “Dünyada karada gerçekleşmiş en yıkıcı depremi yaşıyoruz. Sadece şiddet açısından ölçmüyoruz. Şuanda teknik durumu konuşmamız anlamsız” dedi.

Mustafa Yayla'nın teknik durumu konuşmayalım sözlerine sinirlenen CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, kendisine sataşma olduğunu belirtip sesini yükseltince tartışma başladı.

Şahin yeniden söz alıp “Yeri değil bu teknik konuları konuşmak, dedi aldı sazını eline. Dünyanın en büyük depremi değil. Bu büyüklükte depremler oluyor.  Burada mühendis teknik konuyu konuşmayacaksa, İmar planlarına onay veren kişiler konuşmayacaksa daha bir şey demenin anlamı yok. Kızgınlığım bundan” dedi.  

Bunun üzerine Yaylalı bu sözün Şahin’e karşı söylenmediğini ifade ederek, “Televizyon ekranlarında belirterek, söyledim. Kamuoyunda tartışmamız gereken başka şeyler varken, herkes teknik konuları söylüyor diyerek söze girdim.  8 şiddetinde deprem oldu. 8.2 şiddetinde de oldu. Karadan 40 km açıkta, 55 km derinde olmuş depremin yıkım etkisi farklı şekilde hesaplarız. Benim bahsettiğim yıkım etkisi ile ilgili.  Burada yanlış anlama varsa onu da tekrar söyleyeyim” dedi.

Haber61 - Haber Servisi - 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler