TMHOYDER’den türkü resitali

Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği (TMHOYDER), Türk Halk Müziği Topluluğu yılın son konserinde izleyenlere muhteşem bir türkü ziyafeti sundu.

TMHOYDER’den türkü resitali

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 2022-23 kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere, diğer kültür-sanat derneklerinde görev yapan başkan ve yöneticilerin yanı sıra çok sayıda halk müziği sever katıldı.

Sunuculuğunu Şebnem Tahmaz’ın yaptığı gecede şef Gürsel Tahmaz’ın yönettiği THM Korosu Türkiye’yi karış karış dolaşarak bir türkü mozaiği sundu. 

TMHOYDER’den türkü resitali

Koronun birbirinden güzel eserleri başarıyla icra ettiği programda solo eserlerde Salim Kurt, Kadir Demir, İsmail Demir, Şebnem Tahmaz, Ahmet Özdemir, Coşkun Yılmaz, Hadiye Ölmez ve Zeynep Yücesan sahne aldılar. Gecede ayrıca koro şefi Gürsel Tahmaz kaynak kişisinin kendisi olduğu ve İbrahim Can tarafından notaya alınan TRT kayıtlarında kendi sesinden var olan ‘Atmacayı Vurdular’ türküsünü seslendirdi.

Programın sonunda büyük emeklerle geceyi hazırlayan ve yöneten şef Tahmaz’a Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkan Vekili Ali Mahir Pak tarafından çiçek takdim edildi. 

TMHOYDER’den türkü resitali

TMHOYDER Başkanı Hüseyin Şılbır yılın son ancak sezonun ilk halk müziği konserini verdiklerini kısa zamanda büyük bir özveriyle hazırladıkları programın emeğini görmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Şılbır, “Bu soğuk kış akşamında insanların içini türkülerle biraz olsun ısıtmışsak ne mutlu bize. Yılı bitiyoruz belki ama sezonu daha yeni açtık. TSM den sonra THM korolarımızın verdiği iki konsere de ilgi bir hayli büyüktü. Bu da bize gösteriyor ki, önümüzdeki süreçte çıtayı biraz daha yükselteceğiz. Bizden beklentinin büyük olduğunun farkındayız” diye konuştu. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler