TİSKİ Genel Müdürü Tekataş Elbistan'a Haber61'e konuştu! "Felaketin ne kadar büyük olduğunu..."

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Elbistan'da sürdürdükleri çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından Elbistan'da devam ettirdikleri çalışmalar hakkında Haber61'e bilgiler verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin sürdürdüğü konteyner çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Tekataş, "Milletimize, ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ciddi yıkımlar olmuş. Felaketin ne kadar büyük olduğunu kendi gözlerimizle gördük. 150’ye yakın personel,100’e yakın aracımızla küçük bir Trabzon Büyükşehir Belediyesi kurduk burada. Yaraları sarmaya çalışıyoruz. Burası bir konteyner alanı. Vatandaşın kalmasını sağlayacak 100 adet konteynerden oluşan bir alan oluşturmaya çalışıyoruz. Yerleri belirliyoruz. Bu konteynerlerin içerisinde her şey var. Bir evin içerisinde olan tüm malzemeler var. 160 konteynerlik bir alan var. 2 bin konteyner bırakacağımız alanda aşağı tarafta. Buraların alt yapısını yapıyoruz. Her birimimizle Elbistan’ a hizmet ediyoruz. TİSKİ olarak Pazarcık’ta içme suyu sorunlarını giderdik. Çalışmalara devam ediyoruz. Burada öncelikle suyu vermemiz gerekiyordu. Bazı yerlerde tamamen kaybolmuştu. Enkaz haline gelen binalarda boşa giden sular oluyordu. Onları kapattık. Tedbirleri aldık. Bu bölgede su sorunu kalmadı. Ayakta kalan binalarda yaşayanları susuz bırakmadık." ifadelerini kullandı.

Haber61 - Haber Servisi - Okan Çıtlak - Kahramanmaraş - Elbistan -

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler