TCMB yıl sonu dolar kuru tahminini açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aralık ayına ilişkin dolar kuru beklenti anketini açıkladı.

TCMB yıl sonu dolar kuru tahminini açıkladı

Piyasa katılımcıları anketine göre, bir önceki dönem 19,54 TL olarak ifade edilen dolar kuru yıl sonu tahmini bu dönemde 18,78 TL olarak açıklandı.

Aralık ayı piyasa katılımcıları anketinde yıl sonu dolar kuru beklentisini güncelledi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre dolar kuru beklentisinde düşüş var. 

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ KATILDI
2022 yılı Aralık ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 44 katılımcı tarafından yanıtlanmış ve sonuçlar katılımcıların yanıtları toplulaştırılarak değerlendirildi.

CARİ AYSONU BEKLENTİSİ DEĞİŞMEDİ
Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 9,47 olarak açıklandı. Bu anket döneminde yüzde 9,18’e düştü. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi bir önceki anket döneminde olduğu gibi bu anket döneminde de yüzde 9 olarak gerçekleşti.

YILSONU DÖVİZ KURU BEKLENTİSİ 19 TL
Öte yandan ankette döviz kuru beklentileri de yer aldı.  Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 19,54 TL olarak açıklandı. Bu anket döneminde ise beklenti 18,78 TL olarak güncellendi. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 23,35 TL ve 22,77 TL olarak gerçekleşti.

GSYH BÜYÜME BEKLENTİSİ DE AÇIKLANDI
Katılımcıların GSYH 2022 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 5,1 iken, bu anket döneminde yüzde 5,0 olarak gerçekleşti. GSYH 2023 yılı büyüme beklentisi ise bir önceki anket döneminde olduğu gibi bu anket döneminde de yüzde 4,1 olarak gerçekleşti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi