Çamburnu iddiaları doğru mu? Üstün yanıt verdi

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün açıklama yaptı

Çamburnu iddiaları doğru mu? Üstün yanıt verdi

Haber61 Haber Servisi

Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde bulunan Çamburnu ormanında çıkan yangın sonrası Trabzon CHP Milletvekili Haluk Pekşen'in gündeme getirdiği inşaatlar için bilerek yangın çıkarıldığı şeklindeki iddialara Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün açıklama yaparak yanıt verdi.

Üstün, Çamburnu Ormanı'nda geçmişten bugüne hemen her yıl belli dönemlerde yangınlar çıktığını kaydederek özellikle 1999 yılında ormanlık alanın 3'te ikisinin yandığını hatırlatarak "Doğa kendini yeniliyor. Bu yıl çıkan yangında 25 hektarlık alan yandı. Jandarma neden yandığına dair bir bulgu elde edemedi. Gündeme getirilen iddialara bakıldığında yapılan inşaatlar nedeniyle yangın çıkarıldığı söylendi. Burada bir iş adamımız tesis yapacak ancak bu tesis için 2015 yılında Bakanlıktan izin aldı bizde izin verdik. Bu tesisin yapımı için çalışmalar da bu izinlerin ardından başlamıştı ve tesisin alt yapı inşaatı yapılmıştı. Yangın ise bu inşaattan çok sonra çıkmıştır. Yangından sonra sayın vekil buraya gelerek "Bakın inşaat yapmaya başlamışlar, dediğimiz gibi oldu vs" diyerek halkı yanıltmıştır. Bu iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır. Burada ayrıca villa tarzı bir şey yapılmayacak günü birlik konaklama yeri yapılacak." dedi.


Ayrıca bölgenin Katarlı iş adamlarına satıldığı iddiasına da yanıt veren Üstün, böyle birşeyin söz konusu olmadığını kaydederek Sürmeneli bir işadamının yatırım yapacağını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber